Norge

Slutt på pølser og bacon på Stordalens Comfort-hoteller

Er du blant dem som forsyner deg godt med både pølser og bacon til frokost når du bor på hotell? Det blir det slutt på på Petter Stordalens Comfort-hoteller.

Petter Stordalen vil kaste ut frokostbaconet på Comfort-hotellene. I et samarbeid med ektefelle Gundhild Stordalens EAT-prosjekt skal mer frukt og grønt erstatte de bearbeidede kjøttproduktene. Roald, Berit

 • Solveig Ruud
  Journalist

Hotellgjester som ikke klarer seg uten eggerøre og småpølser eller egg og bacon, må heretter velge andre hoteller enn Petter Stordalens Comfort-hoteller. Der byttes nemlig bacon og pølse ut med en frokostmeny som i følge Hegnar.no er utviklet blant annet i samarbeid med Gunhild Stordalens EAT.

— Dette er et testprosjekt som kjøres i vår mest lekne og nysgjerrige hotellkjede, Comfort Hotels i Norge og Sverige, opplyser hotelleier Petter Stordalen i en SMS til Aftenposten.

Han opplyser at denne hotellkjeden vil teste ut om "den moderne gjesten" er klar for det Stordalen kaller "business as unusual" også når det gjelder hotellfrokost.

— Men vi vurderer selvsagt gjestenes tilbakemeldinger, skriver Stordalen.

Les også:

Ikke alle er like glade

De nye retningslinjene er allerede tatt i bruk på ett av Stordalens Comfort-hoteller i Sverige, Winn i Umeå. Der har er pølser og bacon borte fra frokostbufeen, og tilbudet av frokostblandinger og ost er redusert. Samtiidig er tilbudet av frukt og grønt blitt utvidet.

Ifølge det svenske nettstedet Affärsliv 24 er det imidlertid ikke alle som setter pris på at Stordalen og co. har valgt bort bacon for dem.

– Det er blandede reaksjoner. Noen blir opprørte og noen har forståelse, sier Ebba Kohl på restaurant Plectrum, som står for frokostserveringen på Winn.

Kreftadvarsel fra Verdens helseorganisasjon

Pølser og bacon, er såkalte bearbeidede kjøttprodukter, som både norske helsemyndigheter og verdens helseorganisasjon advarer folk mot å spise for mye av. Årsaken er risiko for kreft. Men at pølser og bacon skulle være like farlig som røyk, var en misforståelse.

Les også:

Les også

Nei, bacon er ikke like farlig som røyk

Les også

- Ingen grunn til kjøttpanikk

Vet du hva Aftenpostens kommentator Joacim Lund kalte påstandene om at WHO nå mente pølser og bacon var like farlig som røyk:

 1. Les også

  Kreft i et vannglass

 2. Les også

  Aldri har vi spist så mye grønnsaker, frukt og bær

 3. Les også

  Er bacon og pølser egentlig farlig for deg? Det kan avhenge av din DNA

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Næringsmiddelindustrien

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Stordalen overtar Hilton-hotell i København

 2. ØKONOMI

  Stordalens Strawberry har fått 131 millioner i kontantstøtte

 3. ØKONOMI

  I over ti år har Petter Stordalen forberedt seg på en krise – bare ikke denne

 4. OSLOBY

  Han har 15 hoteller i sentrum. Nå innrømmer Petter Stordalen at han ikke har tatt nok hensyn til bymiljøet.

 5. NORGE

  Petter Stordalen tildelt hederspris

 6. ØKONOMI

  Petter Stordalen og Choice-kjeden tjener penger alle andre steder enn i Stavanger