Norge

Mann gikk på togtak og fikk strøm i seg

Fikk strøm i seg da han klatret opp på lokomotivet. – Det kan være svært alvorlig, sier Morten Kronen i politiet.

Natt til søndag klatret 20-åringen opp på et togsett i godsterminalområdet et stykke sør for jernbanestasjonen. Oppå lokomotivet kom han borti en strømkabel.
  • Cathrine Krane Hansen

På godsterminalen ved Bergen jernbanestasjon tok en 20 år gammel mann seg opp på taket til et togsett natt til søndag. I firetiden ringte han selv til AMK, akuttmedisinsk nødtelefon, som igjen kontaktet politiet. Politiet fikk varslet NSB som tok av strømmen, skriver Bergens Tidene.

– Luktet svidd

– Patruljen som hentet mannen ned fra toget, fortalte at han luktet svidd. Mannen hadde kommet borti en strømkabel over lokomotivet og fått strømskader i arm og fot. Utover det er skadeomfanget foreløpig ukjent. Han var hele tiden ved bevissthet, men dette kan være svært alvorlig. Det er små marginer, og man kan bli brent innvendig, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Vest politidistrikt.

  • Jente (16) døde i T-baneulykke: - Skled ved avstigning på Nordberg

20-åringen ble tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til Haukeland universitetssjukehus der han får behandling søndag morgen.

– Var mannen ruspåvirket?

– Han hadde jo ingen ting der inne å gjøre og har heller ingen tilknytning til stedet. Men hva han tenkte på og om det var rus med i bildet, vet jeg ikke. Vi får bare prise oss lykkelig over at han var i stand til å varsle.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Bergen
  3. Tog
  4. Vy