Kvinne alvorlig skadet etter knivstikking på Jæren

Situasjonen er nå stabil for kvinnen som ble knivstukket av samboeren sin i en bolig på Ålgård natt til søndag. Kvinnens skader blir nå beskrevet som alvorlige, men ikke kritiske.

Kriminalteknikere ankom åstedet i 12-tiden søndag.

Dette melder Stavanger Universitetssjukehus mandag formiddag. Politiet fikk melding om hendelsen på Ålgård klokken 04:26 søndag morgen, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen ringte selv politiet og fortalte at han hadde skadet samboeren sin.

– Gjerningspersonen var blodig da han ble pågrepet av politiet, opplyser operasjonsleder Kjetil Føyen i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

Søndag ettermiddag ble kvinnens tilstand beskrevet som kritisk og ustabil i en melding fra sykehuset.

Les også

Kvinne pågrepet for knivstikking i Moss

Siktet for drapsforsøk

– Kvinnen er knivstukket flere steder på kroppen. Hun er sendt til Stavanger universitetssjukehus med kritiske skader, opplyste politiets operasjonsleder søndag.

Mannen var først siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble senere endret til forsøk på drap, opplyser politiadvokat Anders Christiansen til Aftenbladet.

– Han vil bli fremstil for varetektsfengsling, men det er foreløpig usikkert når det skjer, sier Christiansen.

Samboeren ble pågrepet av politiet like ved parets bolig på Opstad på Ålgård. Det var blodspor på veien utenfor huset.

I avhør

Klokken 15:40 opplyste politiadvokat Christiansen til Aftenbladet at den siktede mannen var i avhør.

– Parallelt jobber krimteknikere videre på åstedet, sier politiadvokaten, som ikke vil si om siktede er tidligere domfelt.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere på nåværende tidspunkt, sier han.

Politiet har sperret av åstedet.

Politiet måtte avfyre et varselskudd før de kunne pågripe gjerningsmannen.

– Han etterkom ikke politiets anmodninger om å stanse. Det ble derfor avfyrt et varselskudd. Umiddelbart etterpå ble mannen pågrepet, forteller Føyen.

Kjente ikke naboene

Aftenbladet har snakket med naboer som forteller at samboerparet flyttet inn i kjellerleiligheten i eneboligen på Opstad for kort tid siden.

– Vi har ikke sett mye til dem. Dette er et fredelig nabolag, forteller Espen Utengen, som er nærmeste nabo til huset hvor samboerparet bodde.

Han var ute for å lufte hunden sin rundt klokken 1 natt til søndag og hørte heller ikke da noe til fest eller bråk fra kjellerleiligheten.

– Jeg våknet av hundene og oppdaget plutselig at det var ambulanse og politi i gata, forteller han.

Ukjent motiv

Heller ikke naboen på den andre siden, Stefan Tjelta, kjenner til sine nye naboer.

– Jeg hørte heller ingenting i forkant og visste faktisk ikke at det hadde skjedd noe før media dukket opp, forteller han.

Klokken 12 var krimteknikere på plass for å undersøke boligen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om forløpet til knivstikkingen. Det var ikke barn til stede i huset. Politiet fikk melding om hendelsen natt til søndag kl. 04.26. Samboerparet er begge i 20-årene.

Vitner

Siktedes forsvarer, advokat Åse Johnsen Drabløs, sier til Aftenbladet at hun foreløpig ikke har snakket med sin klient. Forsvareren deltok ikke under avhøret av siktede.

– Jeg kommer til å snakke med min klient i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Før det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer til pressen, sier advokaten.

Jourhavene politiadvokat Erik W. Rand sier til Aftenbladet at den siktede er en såkalt kjenning av politiet. Klokka 19.00 sitter siktede fremdeles i avhør.

– Vi har gjort nødvendige etterforskningsskritt i en tidlig fase. Politiet har blant annet vært i kontakt med vitner som vi håper kan kaste lys over saken, sier politiadvokaten.

– Var det øyenvitner til hendelsen?

– Det vil jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier Rand.