Søker etter antatt omkomne i Kvam

Politiet har ikke lenger håp om å finne de tre savnede i Kvam i Hardanger i live. Leteaksjonen nedskaleres, og det søkes nå etter antatt omkomne.

– Nå har det gått såpass lang tid at det blir mindre sannsynlig å finne dem i live. Vi søker derfor nå etter antatt omkomne. Vi har søkt i aktuelle områder uten å finne de savnede, og det er lite eller ikke sannsynlig at noen av de tre blir funnet i live, sa politiets innsatsleder Svein Valland Laupsa i Vest politidistrikt litt etter klokken 21 mandag.

To menn og en kvinne ble meldt savnet søndag kveld etter at de forsøkte å krysse Tokagjelselva i en liten båt like ovenfor en stor foss med et fall på 15 meter.

Gjennom natt til mandag og hele mandag har letemannskaper lett nedover elva. Mandag ble båten funnet, i tillegg til en åre og noen klær.

– Båten ble funnet ikke langt fra fossen. Vi jobber ut ifra en hypotese om at de har gått utfor fossen i fritt fall, sa Laupsa.

Mandag ettermiddag markerte redningshunder på noen punkter ved et vann som elva renner ut i. Movatnet er et vann som igjen renner ut i den store Hardangerfjorden.