Samsung helgarderer

Samsung lanserer kombinert HD DVD og Blu-ray-spiller.

Med Samsung BD-UP5000 trenger du ikke bekymre deg for hvilket av de to formatene som vinner HD-DVD-krigen.

Allerede på CES-messen i 2006 gikk det rykter om at Samsung hadde en kombinert HD DVD og Blu-ray spiller på trappene. Samsung har imidlertid holdt kortene om sin såkalte "Duo HD Player" tett til brystet, men i februar fant det sted et eksklusivt event hvor en kombispiller under navnet BD-UP5000 ble lansert, melder nettstedet stor-age.com

Forbruker.no får bekreftet opplysningene av fagredaktør Darren Warring i bladet Lyd&Bilde, som var til stede på den samme presentasjonen.

Formatkrigen avblåst?

Samsungs lansering av en kombinert HD DVD og Blu-ray-spiller, tyder på at stadig flere aktører innstiller seg på at de to formatene vil eksistere side ved side i lang tid.

Mange trekker også frem Warner Bros. Studios introduksjon av Total Hi Def(THD). Dette er navnet på en DVD-plate som rommer både et lag Blu-ray og et lag HD DVD, og dermed vil la seg avspille uansett spiller.

-Verdens første

Etter Warrings oppfatning vil Samsung BD-UP5000 bli den første virkelig fullverdige universalspilleren på markedet. -I motsetning til LG BH100 som har sine klare begrensinger, er BD-UP5000 kompatibel med de interaktive mulighetene Blu-ray(BD-Java) og HD DVD(iHD) åpner for, forklarer Warring.

Bildet som verserer på diverse nettsteder tyder på at BD-UP5000 er skodd over samme designlest som BD-P1000/BD-P1200, men Warring understereker at dette er bildet er av tidlig eksemplar og ikke nødvendigvis vil stemme overens med hvordan den endelige versjonen av spilleren.

BD-UP5000 vil også oppkonverte standard DVD-filmer til HD. Dette gjøres som på BD-P1000 ved hjelp av en formatomformer fra Faroudja, og Silicon Optics HQV prosessor som sitter i BD-P1200.

Pris for spilleren vil i følge Henrik Waglen Hansen i Samsung Norge, bli cirka 9000 kroner når den etter planen skal være salgsklar i fjerde kvartal. Det vil i så tilfelle være vesentlig lavere enn LGs kombispiller BH100 som får en veiledende pris på 12.995 kroner når den kommer på plass i norske butikkhyller i månedsskiftet april/mai.

Hvor god?

Vi er spente på hvor god Samsungs universalspiller er, og om multifunksjonalitet går på bekostning av kvalitet. BD-UP5000 vil trolig bli salgsklar i løpet av juli om alt går som planlagt.

Les våre tester av Blu-ray og HD DVD-spillere: