Ta en spansk en i kveld, Kjelling!

Norsk presse sto i kø. Spanias største sportsavis var på ham. Og på svareren ligger tilbud fra Tyskland. Det er Kjelling, det.

— Ikke ta av gutter! Hvis vi gjør det, så kommer vi ikke videre, messet Gunnar Pettersen til spillerne i pressens påhør i går. Den største jobben slik sett har kanskje Kristian Kjelling. Ikke fordi han er spesielt disponert for å la suksessen gå til hodet, men fordi han har trådt frem som en av VMs store stjerner. I alder av 24 år.- Nei, det er riktig som Gunnar sier. Vi må ikke begynne å tenke finale. Vi skal tenke på å slå Spania, sier Oslo-gutten, som har et ekstra forhold til den kampen. Han flyttet til Leon som 21-åring, snakker språket og er byens største stjerne. I kveld spiller han mot "hjemlandet" og to av lagkameratene i Ademar Leon.

Ikke akseptert.

— Vi har fått respekt hos spanjolene. De syns vi er gode, men ikke SÅ gode, forteller gutten med alle skuddvariantene.- Din status da?- Den er litt mer enn brukbar. Ikke fantastisk, men OK, sier Kjelling.Lagkamerat Stian Vatne, som også kunne ha kommet til VM - men måtte melde forfall til samlingen han skulle vise seg på - ser det litt annereldes.- Petar Metlicic er nok en større stjerne i Leon, siden han har både OL-og VM-gull med Kroatia, men Kristian har noe særegent ved seg og trives jo i rampelyset, så sånn sett er det nok ham likevel, humrer Vatne.Vatne forteller at Norges kamper både mot Tyskland og Sverige ble vist på spansk TV. De har gjort inntrykk.- Spanjolene begynner å bli litt nervøse. Norge er blitt lagt merke til.- Spesielt Kjelling?- Det Kristian gjør på landslaget er folk i Leon vant med at han gjør her, sier Vatne på telefon fra Leon.

Jaktes på.

I Tyskland var de tydeligvis ikke så godt kjent med blitzarmen til nordmannen. Nå vil flere tyske klubber ha ham.- Jo, jeg har fått noen telefoner fra andre klubber, men det har jeg lagt vekk til etter VM. Jeg husker hvordan jeg hadde det i hodet da tilbudene kom mens jeg var i Drammen. "Oi, guttedrømmen går i oppfyllelse, jeg skal bli proff". Det gikk helt rundt for meg. Nå forholder jeg meg til at jeg har kontrakt med Leon ut neste sesong, og jeg trives utmerket i Spania. Men jeg har også lyst til å spille i Tyskland i løpet av karrièren. Så får vi se når det måtte bli.Kjelling ble i sin tid kjøpt fri fra Drammen av en desperat Leon-ledelse som ville ha en forsterkning til de tre siste kampene. Det fikk DHK 250 000 kroner for. Leon fikk mer...

Mysteriet Spania.

Spania har vært tippet blant favorittene i omtrent alle mesterskap som har vært, men lykkes aldri i å nå til topps. Gunnar Pettersen mener de ikke er så gode under press. Kjelling kan ikke helt forklare fenomenet.- Jeg har lagkamerater som gjør det bra under press på klubblaget, men hvorfor det spanske landslaget ikke får det til, vet jeg ikke, sier Oslo-guten, som tenker lite håndball mellom slagene.- Jeg tar heller en dyr telefonregning. Prater med kjæreste, søster, mamma og pappa, røper wonderboy'en.Og med spansk presse, dansk presse, svensk presse og norsk presse.

I lang tid har håndballspilleren Kristian Kjelling vært stjerne i spansk håndball. Med seier mot nettopp Spania i kveld går popularitetsbaromeret til himmels i Norge.