Norge

Slottet reagerer på tyske løgner om Marius

Kronprinsparet reagerer på flere fabrikkerte historier om Marius Borg Høiby (8) i tyske ukeblader denne uken, og vil nå forsøke å stanse videre oppslag.

Etter å ha trykket løgner om det norske kronprinsparet i flere år, har den kulørte tyske pressen denne uken diktet opp historier om kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius. Ett av ukebladene hevder at Marius er stengt ute av kongefamilien, og derfor er dypt deprimert. Et annet hevder at han er i livsfare og trues av kidnappere, skriver VG.

Kongefamilien har tidligere oversett skriveriene i de tyske ukebladene, men nå varsler Haakon og Mette-Marit at noe vil bli gjort.

— De reagerer på at det er et klart fokus på barn, og i dette tilfellet Marius. De vil nå vurdere hva de vil gjøre med disse oppslagene videre, sier Astrid Versto, informasjonssjef ved Slottet, til VG.

En mulighet er å gå rettens vei, slik det svenske kongehuset har gjort. Og sannsynligheten er stor for å få medhold i at historiene ikke holder stikk, skal vi tro redaktøren i det tyske ukebladet 7 Tage, Peter Viktor Kulig.

— Det er vel ingen hemmelighet at det er en del fantasi rundt artiklene vi skriver. Det er dette tyskerne vil lese, sier Kulig til VG.

Han mener det må være uproblematisk for Marius å bli omtalt på denne måten.

— Han leser ikke tysk, og har vel heller ikke tilgang på våre blader. De selges jo ikke i Norge, sier han.

Tyske ukeblader hevder at Mette-Marits sønn Marius er stengt ute av kongefamilien, og derfor er dypt deprimert.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5