Norges beste spillelister

Juryen har talt: Her er Norges beste spillelister.

Lyst til å skaffe deg musikken på Norges beste spillelister? Les vår guide til kjøp av musikk på internett.


Det kom inn nesten 300 forslag til Norges beste spillelister. Juryen var ikke godt nok forberedt på dette voldsomme arbeidet, og konkurransen har blitt kraftig forsinket. Dette beklager vi på det sterkeste!

Nå er imidlertid vinnerne kåret, og fem flinke innsendere får en iPod nano hver. Vi gratulerer!

Premiene er gitt av nettbutikken MPX.no

Juryen tok på seg en vanskelig oppgave da de skulle kåre Norges beste spilleliste, men gikk likevel løs på det mange vil kalle en umulig oppgave — med krum hals.

Selv om variasjon, konsistens, god begrunnelse, harmoni, system og selvfølgelig godt låtvalg ble vektlagt, er det ikke å stikke under en stol at magefølelse og jurymedlemmenes subjektive oppfattelse av hva som er en god spilleliste teller mye.

Mange lister var like og uorginale, så bare 47 lister gikk til finalen. Blant disse var det vanskelig å velge vinnerne. Les vinnerlistene nedenfor, slik de er beskrevet av vinnerne selv:

Vinnerlisten

Listen er en blanding av både gammelt og nytt, rolig og rocket og instrumentalt og vokal.

Dette gir lytteren en bredde i mye fin musikk, og blir umulig lei når man hører denne listen.

 1. The Beatles — For no one. Beatles er selvskreven på en slik spilleliste. Mange låter å velge i, men denner er kanskje den fineste av de alle, på et særdeles bra album, Revolver. Den er enkel i sin form, men rett og slett nydelig.
 2. Velvet Underground - What goes on. Etter min mening, kanskje verdens beste band, og er dermed også, i likhet med låt nr 1, selvskreven på listen. What goes on er muligens deres tøffeste låt, som man umulig ikke kan like.
 3. The Soundtrack of our Lives - Sister Surround. Våre svenske naboer har mange gode band, og dette er kanskje et av de bedre. Låten er fengende og tøff, og fremføres av en av verdens beste vokalister. Nesten umulig å ikke synge med.
 4. Beck - Lost Cause. Nok en stor artist som er selvskreven på listen. Låten er hentet fra genialbumet "Seachange". En av mange fine låter. En rolig låt, som er nydelig fin. En singer-songwriter låt fra Beck.
 5. Stereolab - Lo bob oscillator. Blant mye av Stereolab sin gode låter må nok denne trekkes frem. Den har et herlig lett tema som preger første del av låten, før den får en helt ny vri, og går inn en lang sfære som nesten aldri tar slutt. Rett og slett bare fantastisk, og bare slikt Stereolab klarer.
 6. The Smiths - Bigmouth strikes again. Morrisey er kanskje en av verdens beste vokalister. I tillegg har the Smiths fantastiske tekster, som også kommer frem i denne låten. En fengende og fin låt.
 7. Blur - For Tomorrow . Denne låten er en av mange gode låter fra fantastiske Blur. Første gang jeg hørte låten, kunne jeg rett og slett ikke få nok. Den er klassisk Blur, og beviser deres utrolige talent.
 8. The Strokes - New York City Cops. Et rett og slett skikkelig tøft band, og en tøff rocka låt.
 9. Belle And Sebastian - Seeing other people. Dette er en så utrolig fin låt, som MÅ med på en slik liste. Den er så fin og melodiøs og nydelig, fremført av en fantastisk vokalist, med en litt naiv stemme.
 10. Tortoise - Bridge at Iquazu. Falls En nydelig og stemningsfull instrumental låt. Umulig å ikke bli glad i denne låten. Det er som man er ved en eksotisk foss når man hører denne sangen, og man blir kjempeglad.
 11. Boards of Canada - Aquarius Igjen, kanskje verdens beste band. En elektronica låt, som er fantastisk bra. Legg merke til damen som teller langsomt oppover under sangen, for så å si tilfeldige tall etterhvert i låten. Utrolig morsomt og vakkert.
 12. The Future Sound of London - Papua New Guinea. En god gammel slager fra de rare engelskmennene. En tøff låt, som tar skikkelig av.
 13. David Bowie - Heroes. Blant mange av Bowies flotte låter må denne trekkes frem. En god gladlåt.
 14. Kent - Blå Jeans. Nok et fantastisk svensk band. Låten er av tidlig Kent dato, men er rett og slett fantastisk. Umulig å ikke synge med.
 15. Kraftwerk - Music Non-Stop. Mer elektronika. Ren og stilferdig slik som mange av Kraftwerks låter er. Bare datamaskiner som lager musikken, og det er også det fine med Kraftwerk.
 16. Lou Reed - Satellite of Love. For en mann. Han er rett og slett utrolig, og dette er bare en av mange gode låter. En nydelig låt, som man blir så glad i, spesielt delen hvor låten går over til å bli lett og leken.
 17. Morcheeba - Shoulder Holster. Morcheeba har en rekke gode låter, og dette er bare en av mange. Kanskje ikke veldig typisk morcheeba, men du verden så tøff den er. Umulig å ikke la seg rive med av denne.
 18. Neil Young - Old Man. Så utrolig bra låt av Neil Young fra det utrolige albumet "Harvest". Teksten er bra, og man kan umulig unngå å lytte til hva gamle Neil Young har å fortelle til oss.
 19. Radiohead - Electioneering. En skikkelig godlåt. Tøff og mystisk, med et fantastisk gitarspill. Vokalisten har en fantastisk fremføring.
 20. Saint Etienne - I buy American Records. Mange fine låter fra Saint Etienne som burde vært med, men skal man velge én bør nok denne med. En melodiøs og fin låt, fremført av den fantastiske vokalisten Sarah Cracknell. Man bør like låter med strykere i.

Martin Olaussen

Juryens begrunnelse: Denne listen vinner i kraft av å være et utvalg svært sterke låter, som utfyller hverandre uten å slå hverandre ihjel. Samtidig som den kan sies å ikke inneholde ett eneste svakt kutt, er den utfordrende og kanskje ikke umiddelbart tilgjengelig for alle. Listen har overraskende kombinasjoner, en fin blanding av velkjente låter, men også snurrige hopp mot mer eksperimentelle ting. Den er ikke opplagt, slik mange lister i konkurransen har vært, derfor tror vi den har lengre levetid. Begrunnelsen er god. Dette er en liste som bør gi inspirasjon til alle som vil ha en fin stund med MP3-spilleren sin.

Nummer 2: Mørkt og flott

Melodiene representerer for meg alt fra store musikalske verk som hjelper for ettertenksomhet og behagelig melankoli. Noen representerer det humoristiske som får meg til å synge med og le (faktisk høylytt noen ganger). Noen låter minner meg om barndom og oppvekst på 70 og 80-tallet, og er nostalgisk og/eller musikalske høydare som jeg alltid har sett opp til og fremdeles ser opp til.

Felles for alle låtene er selvsagt at de er veldig bra i mine ører. Siden mennesket er sammensatt, synes jeg det er viktig at det gjenspeiles i musikk-reportoaret. Totalt sett gir denne lista meg mange fine stunder både her og der.

Helge Lyngmoe

Juryens begrunnelse: Denne listen har en herlig mørk strek gjennom seg, fra første til siste kutt, og selv om den har noen lettere øyeblikk, er den blå tråden synlig. Juryen blir interessert i hvordan barndom og oppvekst har vært for helge, siden hans musikalske minnebok har blitt så mørkt, mørkt blå. Uansett årsaker har han ihvertfall plukket opp mye god, viktig og vakker musikk på veien. Ekstra pluss fra juryen for en meget god miks mellom norske og engelskspråklige låter.

 1. Molde Canticle (Jan Garbarek)
 1. Majesty (Madrugada)
 1. Tupelo (Nick Cave)
 1. Slakt (Raga Rockers)
 1. Thriller (Michael Jackson)
 1. Eple (Röyksopp)
 1. Cool Water — På den gyldende freden (Cornelis Vreeswijk)
 1. San Quinton (Johnny Cash)
 1. The moon is a harsh mistress (Radka Toneff)
 1. Nocturne i ess dur (Chopin)
 1. From gokk with love (Unit Five)
 1. Strange Kind of woman (Deep Purple)
 1. Suspicious mind (Elvis)
 1. Come Together (Beatles)
 1. Pelle Parafin (Tramteateret)
 1. Drunk on the moon (Tom Waits)
 1. I've been loosing you (a-ha)
 1. Kind of blue (Miles Davis)
  Dette er min perfekte spilleliste sammensatt av ulike låter fra ulike tider og med veldig ulik stemning. Totalt gir denne lista meg en perfekt sammensetning til bruk når jeg sitter ved et fjellvann om sommeren, går på ski eller bare spaserer langs gata.

Nummer 3: Musikk som minnebok

Det er enormt subjektivt hva verdens beste spilleliste ER, derfor vil jeg nok tro juryen har en ganske vanskelig jobb foran seg. Lykke til med det arbeidet ;)

Denne spillelista har vært ganske konstant de siste årene. Med noen få unntak. Låtene på lista gjenskaper følelser og situasjoner, og de er knyttet til spesielle opplevelser/personer/følelser osv og gir meg en uforklarlig stemning — musikken gjenskaper minnene mine.

Musikk kan derfor være våre fineste minnebøker - og det bruker jeg denne lista spesielt til. Jeg er ikke spesielt flink til å samle på minner i en bok, så dette er min minnebok.

Men! Her er perler som alle bør høre, uansett om de har et forhold til de eller ikke. Nettopp fordi disse låtene er så utrolig fantastiske hver for seg, og også sammen. Lista er perfekt - for meg i alle fall! Nyt den!

Juryens begrunnelse: Den villeste mikselista av alle, og et tett sett med låter er det også. Metall og electronica, melankoli og trøkk, mørke og moro på en og samme liste. Listen vitner om en nysgjerrighet og vilje til å gå dypere enn de aller fleste. Det er mange kjente artister her, men få av deres mest kjente hits. Juryen liker blandingen av sjangre, den vekker nysgjerrighet: Hvis dette er en minnebok, skulle vi likt å visst hvilke følelser og situasjoner de gjenskaper. Spennende.

 1. Hederos & Hellberg - Together in the darkness
 1. Kings of Convienience - The build up
 1. Lovage - Lifeboat
 1. Johnny Cash - Hurt
 1. Faith no more - Stripsearch
 1. A Perfect Circle - The noose
 1. Basement Jaxx - Oh My Gosh
 1. The Beatles - Hey Jude
 1. Janove Ottesen - Go tell her
 1. The Ricochets - The ghost of our love
 1. The soundtrack of our lives - In your veins
 1. Tool - Aenema
 1. Kyuss - Demon Cleaner
 1. Lauryn Hill - To Zion
 1. Madrugada - Step into this room and dance for me
 1. Minor Majority - A song for Nicole
 1. Nick Cave and the bad seeds - Wonderful life
 1. Pink Floyd - Wish you were here
 1. Pizzicato Five - Baby love child
 1. Thomas Dybdahl - Pale Green Eyes
  Silje Charlotte Solstad

Nummer 4: Born to run

 • Thunder Road 5.43
 • Hungry Heart 4.28
 • No Surrender 4.39
 • Jungleland 10.54
 • Darlington County 5.10
 • Working on the Highway 4.01
 • Cadillac Ranch 4.50
 • 4th of July, Asbury Park (Sandy) 6.32
 • It's Hard to Be a Saint in the City 4.37
 • Born to Run 5.01
 • Independence Day 5.06
 • Jersey Girl 6.26
  Bruce Springsteen og the E-street Band har fulgt meg på utallige løpeturer siden jeg fikk meg min første walkman tidlig på 80-tallet. Verdens tetteste band, spesielt i live-opptakene har fulgt meg på kondismessige opp— og nedturer.

På lyse stier i Østmarka, langs vinterveier i Nordmarka og i høstskog på Bygdøy. Denne spillelista baserer seg på en helt konkret løpetur våren 2001 og all musikken er fra: Live-1975-85 bortsett fra Jungleland fra Live in New York City. Turen går fra Hammeren i Maridalen opp veien forbi Skjærsjødammen inn til nordenden av vannet der jeg snur og løper tilbake på sørsiden av elva.

Lista bør funke for en jogger som bruker i overkant av time på denne drøye mila og den gir fin variasjon i intensitet. Akkurat denne turen resulterte forøvrig i følgende tekst: ---- Løpe Høretelefonene på plass. Pianoet innleder Thunder Road: Helt korrekt. Jeg vet at nå er det føttene mine, grusveien og Sjefen.

Jeg er mye lettere enn jeg tror når jeg løper de første skrittene ned mot kraftverket på Hammern og først i bakken opp mot bommen kjenner jeg igjen beina mine. Det regner, det er tidlig vår og djup snø mellom trea, i elva er det is. I veigrøfta sildrer det. Det er mye som flyter opp og blir borte bak meg. Borte i rushet av andpust og endorfiner.

Samlet i et småfrustrert døgn. Jeg er sint i motbakkene. Å møte seg selv liksom? Å komme de ømme greiene i sjela for nær eller? Det klemmer i brystet, jeg må gå noen skritt. Det ligger møkkete is der granen kommer tett på veien. Jeg liker ikke å se på det jeg ikke klarer å håndtere. Liker jeg det enda dårligere at du ser det? Skarp og varm er du. Så klar om de store tingene. Jeg løper igjen. Tvinger knea opp og fram i motene. Mine greier er små. Enkle. Medisinen er enkel den og. Skotuppene rytmisk, vekselvis fram i synsfeltet, granene som glir forbi, pusten som hiver.

Viljen som presses kroppen litt, bare litt, over. Den nesten behagelige lille smerten i beina, i knea. Hælsena. Dra på langs flatene innover langs Skjærsjøen. Smeltevann oppover leggene. Joggeskoene mot veien, sølete nå. Snøkantene. Vindernhøgda på andre sida av sjøen med blå trær mot hvit snø i skumringen. Jeg nærmer meg.

En voldsfantasi eller to dukker opp og blir borte. Jeg er framme der veien bråsvinger og klatrer opp bakkene mot Bjørnholt. Rett fram ser jeg inn i Bjørnsjøhelvete. Lenger skal jeg ikke i dag. Jeg stopper og ser ned på grusbankene der elva renner ut i sjøen. Føttene lager spor i sanda som smeltevannet har lagt fint opp i svingen. Det siver vann inn i sporene og visker dem ut. Jeg snur. Rock og grantrær ikke sant? Springsteen hadde sikkert likt å høre det. Det er fint å være varm i vårvindkulda og regnet.

Fint å løpe. Noe av det fineste som er. Fotsålene som suger seg fast og sparker fra. "It's hard to be a saint in the city" "The fireworks are hailing over Litle Eden tonight" "Tearing up the highway like a big old dinosaur" Jeg løper de siste fire kilometrene i ett. Over dammen, ned den lange kneika som jeg kjenner så godt. En lettbent skikkelse hundre meter foran meg som jeg henger meg på forbi husene på Nordseter. Jeg lar tyngdekraften ta tak i meg ned de siste bakkene og når henne nesten igjen der hun tar veien mot Låkeberget.

Der er løpeturen slutt for min del. Jeg skifter til gange til munnspillintroen på Independence day. Jeg slipper pusten helt ut, retter ryggen og går med lange skritt ned til hovedveien. Nede i hælen kjenner jeg et lite stikk. Jeg vet at medisinen ikke varer evig. Men trykket i mellomgolvet skyldes noe annet nå.

Jon Lahlum

Juryens begrunnelse: Svært mange konkurransedeltagere valgte mer eller mindre eklektiske blandinger av artister og sjangere. Jon har satt sammen en spennende liste fra kun en artist, og selv om det må være vanskelig å velge fra Bruce Springsteens repertoar, er valgene trygge og gode. Låtvalget har en oppbygging som samsvarer godt med bruken, og hvem som helst kan bli svett med The Boss. Tungen på vektskålen er dog en god beskrivelse av bruken av listen, av hvordan musikk og liv smelter og hører sammen, og utfyller hverandre. Sånn sett er nok listen representativ for mange. Dessuten er det sunt å jogge.

Nummer 5: Helfunky festliste

 • Musicology — Prince
 • Phoenix - The Solution
 • Superstition - Stevie Wonder
 • Sexual Healing - Ben Harper
 • Come on, come on over - Jaco Pastorius
 • Hard to handle - Otis Redding
 • Sir Duke - Stevie Wonder
 • Bedda at home - Jill Scott
 • Smooth Criminal - Michael Jackson
 • I want to take you higher - Sly & the family stone
 • Lapdance - N.E.R.D
 • Kiss - Prince and the revolution
 • Another one bites the dust - Queen
 • Guns are drawn - The Roots
  Denne spillelista er i min verden überfunky. Prince åpner showet før the solution spille deilig, skitten retrosoul. Stevie Wonder trenger jeg vel ikke si noe om...Ben Harper gjør en meget bra cover av Marvin Gayes Sexual Healing. Låta oser jo bare av sex.

Tror ikke jeg vet om noen låter som er mer funky enn det Jaco sin "come on, come on over" er, bare hør på basslinja. Otins redding er god gammeldags dansbar soul, Jill Scott er nytt, men minst like bra.

Jackson følger opp med en av sine beste låter, fra da han ennå var sort (les:ikke en klovn). Sly & co tar festen opp til nye høyder mens N.E.R.D holder den der oppe.

Queen kommer med eneste rock innslag, før The Roots roer det hele litt ned mens folk kler på seg og er klare til å gå på byen. Som dere sikkert har skjønt er dette en spilleliste for en fest hvor jeg ikke vil at noen skal sitte stille. Jeg klarer i alle fall ikke la være å danse hvis denne lista spiller. Tanken bak oppbygningen er såre enkel, gå ut i 100 og holde seg der... Håper den faller i smak!

Simen Thunberg

Juryens begrunnelse: Vi kjøper Simens argument om at dette er en liste det er vanskelig å sitte stille til. En fin blanding, med gode valg alternative versjoner av klassiske låter, sammen med solide valg av noen klassikere. Funky, men uten noen de mest åpenbare funk-klisjeene. En liste man blir glad av. Simen er også en av de få innsenderne som betrakter spillelisten sin som noen man deler med andre, ikke bare noen man inntar alene gjennom hodetelefoner. Bra!

Andre lister som utmerket seg, men ikke nådde helt frem hos juryen. Ingen begrunnelse.

Hverdagsliste

Den ideelle hverdagspilleliste: — hverdagen blir aldri den samme igjen Klokken ringer og fingrene fomler bortover nattbordet for å drepe den hersens lyden en gang for alle. På vei tilbake snubler de over øreproppene til mp3-spilleren...jeg trykker bare på play. Spilleren starter der den slapp i går.

Første sang ut er The Beatles' Blackbird. Sangen fader sakte ut. På tide å stå opp. Turen går via toalettet og inn i dusjen. Mens brødskivene knitrer i toasteren 5 min senere setter jeg på sangen som skal sette standarden for resten av dagen.

Pixies - Monkey gone to heaven. Deilig med brent brød, apekatter og Pixies selv om klokka er 0659! Mens jeg pløyer avisen tas musikken opp nok et hakk.

Jack og Meg White tar over lydscenen. The Whitestripes' Blue Orchid hamrer løs videre denne herlige morgenen. Kanskje på tide å komme seg av gårde snart? Stresset nå! Mens jeg venter på heisen tones takten ned litt igjen.

Jeg kapsler meg inn i heisen og drømmer meg bort sammen med David Bowie mens jeg tas nedover i etasjene til lyden av Life on Mars. Landingen var vellykket og jeg tar mitt første av mange og raske steg i retning t-banen til tonene av the Hives - Walk idiot walk.

Mens jeg står og venter gjør The Roots sitt inntog. Banen er forsinket igjen, faen ass. Tredje gang denne uken. The tipping point avsluttes i det jeg presser meg ned i t-banesetet mellom hu med den store vorta og han med den dårlige ånden. Grrrrrr Åååå er vi ikke snart framme tenker jeg i det jeg hører konduktøren sier "Majorstua neste".

Han overdøver Franz Ferdinan som er på siste refrenget til Take me out. Ja....take me fuckings out of here tenker jeg og river meg ut av setet når toget stopper. Endelig ute. Turen nedover Bogstadveien begynner med en bråbrems og hylende horn i Majorstua-krysset i det jeg krysser på rødt. Nær døden-opplevelse, pwew!!

Tankene flyr med ett til David Gahan i Depeche Mode. Never let me down again skriker han i ørene mine. Som om han vil fortelle meg noe. Jeg samler tankene og forstetter til nærmeste kaffebar. Jeg kommer inn og eimen av deilig nykvernet kaffe slår mot meg.

Drømmene om the Blue Mountains, kaffebønner, sol og Jamaica streifer meg i det Bob...gode gamle Bob M forteller meg at han skøyt sheriffen. Visst faen gjorde han det, men ikke visesheriffen smiler jeg og går ut med en rykende varm blue java mellom hendene.

I det jeg entrer kontorlokalene fyrer Dave Navarro løs på det det feteste riffet ever. Konserten på Rockefeller sitter som brent i minnet. Hylende løper jeg gjennom gangene for å rekke morgenmøtet. Alle snur seg i det jeg kommer skrikende inn til Janes Addictions Just because. Pussig sammentreff tenkte jeg da møtet var over. Det var nettopp der og da at markedssjefen i Tine bestemte seg for sitt nye slagord! Tilfeldig, nei jeg tror ikke det.

Listen:

 1. The Beatles - Blackbird
 1. Pixies - Monkey gone to heaven
 1. The Whitestripes - Blue Orchid
 1. David Bowie - Life on Mars
 1. The Hives - Walk idiot walk
 1. The Roots - The tipping point
 1. Franz Ferdinand - Take me out
 1. Depeche Mode - Never let me down again
 1. Bob Marley - I shot the sheriff
 1. Janes Addiction - Just because
  Espen Langsrud

Pompøs humørliste

 • Queen — We Are The Champions
 • Nirvana -Smells Like Teen Spirit
 • U2 - With Or Without You
 • Oasis - Wonderwall
 • Europe - The Final Countdown
 • Bill Lovelady - One More Reggae For The Road
 • Lone Star - Amazed
 • Robbie Williams - Let me entertain you
 • Kurt Nilsen - Beautiful Day
 • Bruce Springsteen- Born in the USA
 • Coldplay - Trouble
 • Green Day - Boulevard of Broken Dreams
 • Guns n' roses - Sweet Child o Mine
 • Timbuktu - Det löser sej
  Dette er ei liste som gjer meg vannvittig glad og stolt! Det er mange gamle, gode slagerer, men òg ein del ny bra musikk. Skal du komme i godt humør eller feire noe, er dette absolutt ei anbefalt musikk liste!

Eirik Kjønås

Klassisk pop-liste

Har prøvd å samle noen sanger som det er vanskelig å ikke like.

Jeg har plukket sangene fra min egen cd-samling. Sangene gjør meg glad. Jeg får alltid lyst til å synge med når jeg hører dem. De passer godt i bilen eller på et vorspiel. De tre siste passer godt til å roe ned etter en vellykket fest, eller bare roe ned foran peisen med et glass cognac.

Tommy Benjo

 1. Disco 2000 -Pulp
 1. Make me smile -Steve Harley and Cockney Rebel
 1. Why don't you get a job -Offspring
 1. Road to nowhere -Talking Heads
 1. Two Princes -Spin Doctors
 1. Inbetween days -The Cure
 1. When tomorrow comes -Eurythmics
 1. Cocaine -Eric Clapton
 1. Stand -REM 1
 1. I won't back down -Tom Petty
 1. Sugar coated iceberg -Lightning Seeds
 1. Angelyne -The Jayhawks
  Det var Tolv låter med litt trøkk. Da er det kanskje på tide å roe det ned litt med de 5 siste go'låtene.
 1. November rain -Guns'n'Roses
 1. One -U2
 1. Fuzzy -Grant Lee Buffalo
 1. Moon over Bourbon Street -Sting
 1. Speed of the sound of loneliness -Nanci Griffith
  Jeg synes jeg har klart å samle 17 utrolig bra låter her. Har kun en låt fra hver artist/gruppe. Har ikke nødvendigvis plukket den mest kjente låten til hver av artistene/gruppene, men den jeg selv synes passer best på en slik spilleliste.

Rockeliste for vorspiel

Hei, Her kommer den ultimate vorspielmusikken. Garantert fullt øs. Ethvert vorspiel vil ta av med disse låtene.

 • 10.The Alarm - The Stand
 • 11.Police - Doo Doo Dah
 • 12.Green Day - Basket Case

Jørgen Skøien

 1. The Clash — Rock the Casbah
 1. Pulp - Common People
 1. Pulp - Disco 2000
 1. Dum Dum Boys - Splitter Pine
 1. Raga Rockers - Slakt
 1. Jokke - Gutta
 1. Primitives - Crash
 1. Shebang - Sheena Is a Punk Rocker
 1. Proclaimers - Would Walk 500
 1. David Lindley - Mercury Blues
 1. Tom Robinson Band - 2-4-6-8 Motorway
 1. Eagle Eye Cherry - Save Tonight

Metal-liste med de gamle gode klisjeene

 • Metallica — Master of Puppets
 • Iron Maiden - The Trooper
 • ACDC - Highway to Hell
 • Kiss - Black Diamond
 • Black Sabbath - Iron Man
 • Uriah Heep - Gypsy
 • Motorhead - Ace of Spades
 • Thin Lizzy - Fool's Gold
 • Led Zeppelin - Stairway to Heaven
 • Judas Priest - Breaking the Law
  Begrunnelse: Eg meiner at dette er ei veldig god liste for alle som veit å sette pris på litt god gammel rock 'n' roll eller heavy metal. Derfor har eg laga ei liste med viktige band innen desse sjangerane, med ei representativ låt for kvart av banda. Alle er låtar som får deg til å ta fram luftgitaren og spele ein vill solo. Uslåelig kombinasjon av låtar innan rock/heavy metal.

Kristian Johnsen Hjetland

En annen bra rockeliste

 • 1.Queen — Bohemian Rhapsody.
 • 2.Green Day - Basket Case.
 • 3.Guns N' Roses Live - Welcome To The Jungle.
 • 4.Rage Against the Machine - Killing In The Name Of.
 • 5.Tenacious D - Tribute.
 • 6.Pink Floyd - Another Brick In The Wall.
 • 7.Red Hot Chilli Peppers - Under The Bridge.
 • 8.Radiohead - Creep.
 • 9.U2 - One.
 • 10.The Beatles - Yesterday.
  Andri Josteinsson

Popliste i dusjen

 • The Game feat 50 Cent — Hate It Or Love It
 • Akon - Ghetto
 • NAS - If I Ruled The World
 • Green Day - Wake Me Up When September Ends
 • Gwen Stefani - Cool
 • HIM - Wings of a Butterfly
 • Ben Moody Feat. Anastacia - Everything Burns
 • Madrugada - The kids are on high street
 • Mattafix - Big city life
 • Michael Jackson - Don't Stop 'Til You Get Enough
 • Michael Jackson - Billy Jean
 • Pras - Getto Superstar
 • Paperboys - Tomorrow
 • Sean Paul - We'll Be Burning
 • The Rasmus - No Fear
 • Foo Fighters - DOA
 • Natalie Imbruglia - Torn
 • Meredith Brooks - I'm a Bitch
 • Barry White - You're My First My Last My Everything
 • Joe Cocker & Jennifer Warnes - Up Where We Belong
  Dette er den ultimate spillelista fordi den inneholder litt av hvert. 20 sanger av den beste typen. Den har både rolige sanger, raske sanger, sanger som er bra å danse til og sanget til å komme i godt humør med uansett hvor trist været er ;)

Den har nok til å sette tankene i sving, til å muntre deg opp, eller få fram dansetriksene... Denne spillelista ble til på en litt rar måte. Først var det stort sett rap, men i lengden ble det altfor mye. Så jeg bestemte meg for å legge inn ein mix av alle sjangrer, og noe for alle. Så jeg kan trygt si at det i denne lista finnst den noe alle liker. Den er så å si universal. Og når jeg sier universal, så gjelder det og bruksområdet. Jeg hører den på vei til universitetet, når jeg gjør lekser, i dusjen, på fest osv...

Emir Causevic

Premiene er gitt av <a href="http://www.mpx.no">mpx.no</a>.