Obduksjonsrapport styrker politiets hovedteori om dobbeltdrapet i Trondheim

Obduksjonen av de tre døde i Trondheim styrker hypotesen om at en mann i 70-årene drepte de to andre før han tok sitt eget liv, opplyser politiet.

Politiet rykket i forrige uke ut med mange ressurser til Singsaker etter å ha fått melding om det som først ble omtalt som en «alvorlig hendelse». Da de tok seg inn i huset fant de tre døde personer.

Tre personer ble torsdag kveld i forrige uke funnet døde i en bolig i Trondheim. Fredag kveld siktet politiet en av de tre avdøde, en mann i 70-årene, for drap på de to andre – en mann i 20-årene og en kvinne i 50-årene. De tre døde er i familie.

Påtaleansvarlig Thomas Berg i Trøndelag politidistrikt sier til NTB at alt tyder på at de tre døde onsdag ettermiddag eller kveld, dagen før de ble funnet.

– Vi er ganske sikre på at de var i live onsdag morgen, sier han.

Økonomi og helse

Onsdag opplyste politiet at de har fått de foreløpige obduksjonsrapportene.

– Obduksjonsrapportene bekrefter det bildet som politiet hadde av skadene til de døde, og endrer ikke politiets hovedhypotese. Vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer rundt dødsårsak på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokaten.

Les også

Tre personer funnet døde i bolig i Trondheim. Politiet sier alle tre var i familie.

Han sier de har avhørt mange vitner, men at det fortsatt gjenstår flere vitneavhør.

– Vi har nok avhørt et flertall av de aktuelle vitnene, men det for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta. Men vi etterforsker med full styrke med mål om å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor, sier Berg.

– Hva kan dere si om det økonomiske sporet i saken?

– Det vi kan si, er at etterforskningen dreier seg i stor grad om de avdødes bevegelser forut for dødsfallene og personlige forhold, herunder økonomi og også eventuell kontakt med helsevesenet, sier han.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere om den siktede mannen eller de to andre hadde våpenlisens.

Ønsker flere tips

Tirsdag gjorde politiet nye kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, som forhåpentlig vil gi politiet flere svar, forklarer Berg.

Politiet har innhentet informasjon fra omgivelsene til de tre og deres siste bevegelser, og jobber med å analysere det materialet.

– Vi har fått relevante tips, hovedhypotese, men etterforsker også andre hypoteser og mulige hendelsesforløp.

De har fått inn en rekke tips i saken, men ønsker fremdeles tips fra publikum og henviser til politiets tipstelefon 73 48 94 00 eller via deres nettsider.

Det var ved 21-tiden torsdag 9. februar at politiet ble varslet etter at en person ikke fikk kontakt med de tre. Da politiet kom til boligen på Singsaker, fant de tre døde personer.