Norge

Død person funnet under Muldalsfossen

Muldalsfossen ender i Tafjorden i Norddal kommune i Møre og Romsdal. Her en gård øverst i Tafjord.

Letemannskaper har hentet ut en død person under Muldalsfossen i Møre og Romsdal etter at en tysk turist falt ut i fossen søndag ettermiddag.

  • NTB
  • Yngve Olaussen
  • Anders Veberg
    Journalist

– SeaKing har vært der og heiste opp og transportert bort den avdøde, forteller Per Åge Ferstad, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Tidligere mandag ettermiddag opplyste operasjonssentralen i Møre og Romsdal at letemannskaper tok seg ned til kulpen under fossen etter at det var funnet en død person der.

Selv om personen ikke er identifisert, mener politiet at det er den tyske turisten i 60-årene som falt i fossen på søndag, ifølge NTB.

– Det er ingen andre som er savnet i området. Det ligger litt vanskelig til og vi må bruke litt tid på å få han ut. Så vi har ikke fått verifisert at det er riktig person, men det er grunn til å anta det, sier Ferstad til Aftenposten.

Kulpen har en omkrets på rundt ti meter, har varierende dybde og er rundt 190 meter under fallpunktet, opplyser politiet til Sunnmørsposten.

Muldalsfossen i Norddal kommune.

Mandag formiddag ble to personer fra den alpine redningsgruppen firt ned mot bunnen av Muldalsfossen.

Politiet fikk melding om fallet søndag klokken 16.31. Mannen skal ha sklidd utfor stien like ved en bro ved toppen av vannfallet. Mannen gikk med et turfølge. Etter at han skled, forsvant han ut av syne bare noen få meter fra fossen.

Søndag deltok både et Sea King redningshelikopter og en alpin redningsgruppe i søket etter mannen, men natt til mandag måtte de avslutte søket på grunn av de vanskelige forholdene.

  • Utslitt av å redde fjellturister: Les Røde Kors-lederens skrekkhistorier

Muldalsfossen, som ligger ved Tafjorden i Norddal kommune, er en av de høyeste fossene på Sunnmøre. Fossen har et fall på om lag 200 meter og utgjør siste del av Muldalselva før den ender i Tafjorden.

Les mer om

  1. Møre og Romsdal
  2. Luftambulansen
  3. Vest politidistrikt
  4. Norddal