Norge

Sykehus etterforskes - drapssiktet hadde permisjon fra psykiatrisk avdeling

32-åringen som er siktet for drapet på Mark Ole Jensen i Sola søndag, er nå også siktet for drapsforsøk på en annen mann, opplyser politiet. Samtidig etterforskes sykehuset mannen var på permisjon fra.

Politiet etterforsker drapet på en 52-åring i Sola søndag.
  • NTB
  • Aftenposten Redaksjon
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Opplysninger i saken tyder på at den 32 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap, hadde en kortvarig permisjon fra Stavanger universitetssjukehus. Politiet har iverksatt en etterforskning for å avklare dette og har opprettet en egen sak på dette forholdet, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Sør-Vest politidistrikt, Hilde Urdal Fløysvik.

Utvidet siktelsen

Stavanger Aftenblad opplyser at 32-åringen også er siktet for drapsforsøk på en 25-år gammel mann. Mannen befant seg i samme bolig som siktede og avdøde søndag.

Politiet jobber med å undersøke 32-åringens bevegelser drapsdagen.

– Siktedes helsetilstand og opplysninger i saken tilsier at en må avklare hans psykiske helsetilstand i gjerningsøyeblikket, sa påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt, Erik W. Rand, mandag.

52 år gamle Mark Ole Jensen ble funnet hardt skadet i en bolig på Røyneberg i Sola kommune søndag 29. januar. Kort tid senere ble han erklært død.

Samme dag ble 32-åringen pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han er nå ivaretatt av helse.

Drept i familieselskap

Politiet har ikke sagt noe om relasjonen mellom avdøde og siktede. Jensen var gjest i boligen i en sosial sammenkomst, som ifølge Stavanger Aftenblad omtales som et familieselskap. Den nå avdøde Jensen ble funnet hardt skadet i boligen kort tid før klokken 16 søndag.

De andre som var tilstede i selskapet får hjelp av det kommunale kriseteamet i Sola kommune, opplyser politiet.

-Vi er veldig tidlig i etterforskningen. Her må vi undersøke hva som har skjedd. Flere avhør er planlagt innen kort tid, sier påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt, Lars Fredrik Bråten.

Jensen var dansk statsborger, men hadde bostedsadresse i Rogaland.

  • Bakgrunn: Mann siktet for drap i Rogaland

Les mer om

  1. Drap
  2. Sola
  3. Sør-Vest politidistrikt
  4. Etterforskning