Norge

SV fikk 1.500 nye medlemmer i valginnspurten

SV oppgir at partiet har fått 1.500 nye medlemmer siden 1. august. Totalt meldte 8.600 personer seg inn i et av stortingspartiene i valgkampinnspurten.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes og SV-leder Audun Lysbakken kan smile av medlemsveksten etter årets valg. Her fra Arendalsuka. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
  • NTB

Hele 463 av de nye medlemmene kom dagen etter valget, viser tall Klassekampen har innhentet. Det er mer enn det KrF, Venstre og Sp fikk i hele valgkampinnspurten.

– Det er helt formidable tall, som gir oss en helt annen styrke enn vi har hatt før, sier Lysbakken, som sier at han og flere i partiet har vært ute med verveblokka i valgkampen.

MDG oppgir at partiet fikk 1.099 nye medlemmer fra 1. august til i dag. Rødt har fått 1.149.

– Gjelder det å få flest medlemmer, tror Rødt konkurranse fungerer, sier en fornøyd Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagens Næringsliv.

Veksten i medlemsmassen til Rødt er på over 30 prosent. Partisekretær Mari Eifring forteller at mange av medlemmene har kommet av seg selv.

Seks av ni partier har fått over tusen nye medlemmer i valgkampinnspurten. Sp, KrF og Venstre har fått færrest nye medlemmer.

Kun SV og Sp hadde medlemsvekst i fjor.

Les mer om

  1. Stortingsvalg