Norge

Ung kvinne skapte lange køer på Flesland

All aktivitet ved Bergen lufthavn stanset etter at en ung kvinne skal ha presset seg inn i avgangshallen utenom sikkerhetskontrollen.

LANGE KØER: Slik så det ut på Flesland klokken kvart over fem.

All trafikk stoppet på Flesland da en ung kvinne presset seg inn gjennom enveisslusen som går fra ankomsthallen og inn i det kontrollerte området.

– Hun gikk ut av engangsslusen. Så snudde hun i trappen og gikk inn igjen. Hun presset seg inn selv om alarmene ulte, sier flyplassjef Aslak Sverdrup til Bergens Tidende.

– Har hun fortalt hvorfor hun måtte inn igjen?

− Jeg kan ikke si noe om det nå.

− Men det var ikke noe ideelt tidspunkt. Vi er veldig tydelig på hva vi må gjøre i de situasjonene. Da handler det om å få kontroll på personen, og klarer vi ikke det så må vi tømme hele flyplassen. Heldigvis så slåpp vi det.

Les også

Kvinne holdt på å miste flyet - utløste brannalarmen på Gardermoen

Hendelsen skjedde litt over klokken 17. Sverdrup opplyser at de stengte driften i cirka 30 minutter. En av dem som har fikk kjenne det på kroppen var Mette Aspås. Hun sto midt i en lang sikkerhetskontrollkø da alt plutselig sa stopp.

– For femten minutter siden stoppet de alt, sa hun klokken 17.30.

– De har stengt rulletrappen opp. Resten av passasjerene er nå nede på gulvet i ankomsthallen. Vi har spurt om informasjon, men får ikke vite noenting.

BT får opplyst klokken 1750 at køene nå har løst seg opp.

− Det er ekstra mange reisende denne helgen. Så det var ikke noe ideelt tidspunkt, sier flyplassjef Aslak Sverdrup.

– Var det mange som mistet flyet sitt?

– Det kjenner ikke jeg til. Men det ble ikke noe særlig med forsinkelser av dette. Det er kun snakk om mindre forsinkelser.

Les mer om

  1. Bergen lufthavn, Flesland
  2. Fly