Vitne så Jakob (14) rett før drapet: - Han spaserte forbi sammen med en annen gutt.

Mona Maalin sier hun så Jakob Abdullahi Hassan kort tid før han og en kvinne ble knivdrept i Kristiansand i går. Han gikk da ned Marviksveien sammen med en annen gutt.

På andre siden av gaten i Marviksveien i Kristiansand sier Mona Maalin at hun så den drepte 14-åringen.

14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan og Tone Ilebekk (48) ble knivstukket i skolegården på Wilds Minne skole mandag ettermiddag. Senere samme kveld døde begge på sykehuset.

– Jeg er sikker på at det var Jakob jeg så, sier Maalin, som kjenner den norsk-somaliske familien til den drepte 14-åringen, til Fædrelandsvennen.

Politiet fortalte på en pressekonferanse tirsdag kveld at de har sikre observasjoner på at Jakob gikk av bussen fra sentrum nær Marviksveien.

Etterforskerne står fortsatt uten mistenkte. Ett av spørsmålene politiet vil ha svar på, er hva 14-åringen gjorde ved barneskole før han ble drept.

– Tok bussen

Han bodde i bydelen Vågsbygd og var elev ved Fiskå skole. Han har tidligere gått på en annen skole og hadde bekjente fra flere deler av byen.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til har han flere ganger oppholdt seg i Bertes i Kristiansand.

I kartet under kan du se hva politiet vet om drapet. Zoom inn for å lese hva som har skjedd på de ulike stedene.

Politiet vet at 14-åringen klokka 15.30 mandag tok bussen fra Henrik Wergelands gate i Kristiansand sentrum.

Bussturen til nær åstedet på Wilds Minne skole på Lund tar ti minutter.

I dette tidsrommet forteller norsk-somaliske Mona Maalin at hun stod i stua hjemme i Marviksveien 61, som ligger drøyt 150 meter fra Wilds Minne skole.

På andre siden av gaten så hun Jakob spasere sammen med det hun mener var en annen gutt.

I skolegården ved Wilds Minne skole ble de to knivstukket.

Hørte sirener

– Han var høyere enn Jakob og hadde norsk, eller i alle fall ikke afrikansk, utseende. Han hadde også en ryggsekk på seg, sier Maalin til Fædrelandsvennen.

Rundt 20 minutter senere hørte hun sirener fra en ambulanse. Alt dette har hun også forklart til politiet.

Jakob Abdullahi Hassan ble drept i Kristiansand mandag.

– Jeg håper virkelig at disse drapene oppklares, sier hun til Fædrelandsvennen.

Ingen konkrete mistenkte

– Vi har fortsatt ingen konkrete mistenkte i saken. Vi har fått mange tips fra publikum, det har vært stor pågang. Det er mulig at folk ikke har kommet i kontakt med politiet på grunn av pågangen. Vi har fått konkrete spor takket være tips fra publikum, opplyste kriminalsjef Terje K. Skaar på den foreløpig siste pressekonferansen tirsdag kveld.

Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan ble drept mandag 5. desember 2016 i Kristiansand.

Flere teorier

Politiet er veldig interessert i å komme i kontakt med personer som har informasjon om hva Jakob Abdullahi Hassan skulle på Lund eller hvem han skulle treffe.

– Det jobbes ut fra flere hypoteser. Er et vanskelig åsted å undersøke på grunn av trafikken som har vært der. Det er krevende å etterforske en slik sak hvor det er ukjent gjerningsmann, sier Skaar.

Et vitne som snakket med flere medier foran sperringene ved Wilds Minne skole, forteller om en person som løp fra stedet noen minutter etter klokken 16 mandag.