Det nye året innledet med slagsmål, dynamitt og haglgevær

De første timene i det nye året kom det ikke inn meldinger om alvorlige personskader. I Drøbak sendte man opp felles fyrverkeri over sjøen, i trygg avstand fra den verneverdige trehusbebyggelsen.

Fyrverkeriet i Drøbak ble sendt opp over havna, i trygg avstand fra den verneverdige trehusbebyggelsen.

– Det har vært en svært hektisk natt, men ingen alvorlige personskader eller branner, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Gjermund Stokkli søndag morgen.

Politiet har rykket ut på en rekke ordensforstyrrelser og slåsskamper, sier Stokkli.

Den tette tåken bekymret politiet tidlig på natten, men bilister tok hensyn til advarslene slik at man unngikk alvorlige ulykker, sier operasjonslederen.

I Oslo sendte kommunen opp nyttårsfyrverkeri for 800.000 kroner, men tett tåke la en skikkelig demper for utsikten.

Selv om det er forbudt å skyte opp privat fyrverkeri innenfor Ring 2, var det flere som skjøt opp medbrakt fyrverkeri på Vippetangen i Oslo rundt midnatt på nyttårsaften.

Oslo kommune sendte opp fellesfyrverkeri fra Aker Brygge og IKEA Furuset.

Sprengte seg selv med dynamitt

På Lindås utenfor Bergen ble en 34-åring skadet da han holdt en ladning dynamitt i hånden, da den gikk av. Han skal ha blitt påført store skader i arm og bryst, melder Bergens Tidende.

En mann i 40-årene som sto like ved, fikk påført alvorlige skader i brystregionen.

Politiet har tilkalt hjelp fra bombegruppen ved Oslo politidistrikt for å undersøkelse hendelsen. De er ventet til Bergen i løpet av dagen, søndag.

Promillekjøring førte trolig til ulykke

En bilist kjørte inn i fjellveggen på fylkesvei 715 mellom Ilsvika og Trolla utenfor Trondheim litt etter klokken to i natt. Bilen ble totalvraket.

– Vi fikk melding fra en bilist om at det hadde vært en utforkjøring. Der fant vi bileier ved siden av bilen. Han er mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

En annen type smell

I Telemark var det en mann som valgte å feire med en annen type smell.

Mannen i 60-årene er anmeldt etter at han feiret inngangen til det nye året ved å skyte opp i luften med haglgevær i Skien i Telemark.

Politiet tok beslag i mannens fem våpen. Han feiret nyttår litt vel kraftig, mener politiet i Telemark.

– Han hadde ikke truet noen, men oppførselen var ikke tillitvekkende og det var i alle fall en svært uforsiktig omgang med våpen, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Politiet dro til stedet og avvæpnet mannen, som var beruset.

Skadet i ansiktet

En 16 år gammel gutt fikk skader i ansiktet i en fyrverkeriulykke i Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Gutten har kutt over nesen og røde øyne, men det er så langt ikke påvist øyenskade, ifølge politiet.

- Han er sendt til sykehuset på Namsos. De har øyeekspertise og skal få sjekket ting skikkelig, sier Jan Tore Tiltnes i politiet i Nord-Trøndelag til Adresseavisen.

Politiet varsler at de oppretter sak for å finne ut hva som har skjedd.

– Gutten og en voksen slet med å få fyr på et bakkestående batteri da det plutselig smalt, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter.

To kvinner skadet

To kvinner i 20-årene ble lettere skadd i en ulykke med fyrverkeri i Trysil.

– Et fyrverkeribatteri hadde veltet, men det gikk heldigvis forholdsvis bra, sier operasjonsleder Kjartan Vaage i Innlandet politidistrikt til NTB.

En av kvinnene fikk skader i et kne, den andre i låret. Begge oppsøkte legevakt for behandling.

Masseslagsmål i Bergen

Politiet i Bergen meldte om masseslagsmål på Sotra. En person ble kjørt til legevakt med ansiktsskader. Det var også bråk og slåssing på et av byens hoteller, og flere gjester ble bortvist.