Norge

Vinmonopolet åpner ni nye butikker i 2017

Styret i Vinmonopolet har vedtatt å åpne ni nye butikker neste år. De fleste kommer i østlandsområdet, men også i Nordland, Nord-Trøndelag og Hordaland kommer det nye butikker.

Vinmonopolet tar sikte på å åpne ni nye utsalg til neste år. Tre av utsalgene kommer i kommuner uten pol fra før. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • NTB

– Vi ønsker å åpne en god blanding av små, mellomstore og store butikker neste år. Tre kommer i distriktskommuner, og vil ytterligere bedre tilgjengeligheten til Vinmonopolet i distriktene. Vi prioriterer også folkerike steder med mye handel, men som bare mangler et Vinmonopol, sier administrerende direktør Hilde Britt Mellbye i en pressemelding.

Butikkene vil bli plassert på Hunstad eller Mørkved i Bodø i Nordland, i Frosta i Nord-Trøndelag og i Sund i Hordaland. I Buskerud vil det komme nye pol på Vik i Hole og i Drammen, mens i Akershus vil det komme tre nye butikker i henholdsvis på Råholt i Eidsvoll, på Skedsmokorset i Skedsmo kommune og på Metro-senteret i Lørenskog. Også Oslo vil bli tilgodesett med et nytt utsalg.

 • Har du fått med deg denne? Verdens beste ost lages på Tingvoll.

Vinmonopolet ønsker å åpne disse butikkene i 2017, forutsatt at de finner egnede lokaler i den enkelte kommune. I tre av kommunene, Frosta, Sund og Hole, er det ikke Vinmonopol fra før.

Ved utgangen av 2017 vil Vinmonopolet ha totalt 333 butikker, inkludert de nye butikkene. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96,5 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste Vinmonopol, viser oversikten fra Vinmonopolet.

Les også

 1. Ingvild Tennfjord: For fem år siden var USA-hyllen på polet slunken. Nå har det skjedd ting.

 2. Rasende, franske bønder tømte mer enn 20.000 liter vin i gatene

Les mer om

 1. Vinmonopolet
 2. Skedsmo
 3. Lørenskog
 4. Frosta
 5. Hole
 6. Nord-Trøndelag
 7. Drammen