Norge

Tidligere ordfører anmeldt for voldstrusler i Hemsedal-saken

Tidligere ordfører i Trondheim, Anne Kathrine Slungård, blir anmeldt for voldstrusler mot mennene som ble frikjent for voldtekt i den såkalte Hemsedal-saken.

  • Lars Molteberg Glomnes

En av de tre mennene som ble frikjent har mottatt volds- og drapstrusler i etterkant av dommen. Navnene ble offentliggjort av kvinnen som anmeldte voldtekten, men hun blir ikke anmeldt, sier mannens forsvarer Arne Seland til Nettavisen.

Les også

Derfor kunne voldtektssaken i Hemsedal ende med frifinnelse

– Det er per definisjon ikke ulovlig å offentliggjøre navnene, slik hun har gjort. Men alle som kommer med trusler om vold, og drapstrusler, kommer vi til å anmelde, sier Seland.

Trondheims tidligere ordfører, Høyre-politiker Anne Kathrine Slungård, er en av dem som blir anmeldt etter at hun på Facebook skrev følgende melding:

«Jeg blir fysisk syk av dette, rett og slett spyklein og frustrerende forbanna. Jeg håper inderlig at noen tar disse tre jævlene, rundbaner og kjølhaler, gjerne hver gang de viser seg offentlig». Hun har i ettertid beklaget innlegget, og forklarte det med at hun lot frustrasjonen løpe over tastaturet, i en situasjon hvor hun var forbannet.

Til avisen sier Slungård at hun tar dette til etterretning, og at hun ikke har noen kommentar utover dette.

De tre mennene ble frikjent av et mindretall av dommerne i lagmannsretten. De tre må likevel betale kvinnens sivile oppreisningskrav på 300.000 kroner.

Les også

  1. Folkedomstolens skremmende rop | Trine Eilertsen

  2. Hemsedal-saken: Svært få unge jenter har fantasier om sexorgier i fylla | Johanne Sundby, lege

Les mer om

  1. Voldtekt