Siem Pilot reddet 975 i Middelhavet – økte til 976

En liten gutt ble født om bord på Siem Pilot lørdag. I løpet av de siste dagene har det norske skipet reddet 976 mennesker fra Middelhavet.

Ett av mannskapene på Siem Pilot viser fram gutt som ble født om bord mens båten fraktet mennesker de hadde reddet opp av Middelhavet i retning Sør-Europa. Foto: Kripos / NTB scanpix

Siem Pilot har sammen med skipet Peter Henry von Koss i over halvannet år reddet flyktninger og andre mennesker ut av Middelhavet og brakt dem trygt til havn i Italia og Hellas.

–975 reddet i løpet av de siste dagene. Nå er 975 blitt 976. En liten gutt er født om bord. Alt bra med mor og barn, skriver Kripos på Twitte r.

Skipene skulle opprinnelig tjenestegjøre i et halvt år, men oppdraget er forlenget inn i 2017 på grunn av den stadige strømmen av mennesker på flukt i båter på havet.

Ifølge Politidirektoratet har de to skipene siden våren 2015 reddet 59.000 båtflyktninger fra havet mellom Nord-Afrikas, Midtøstens og Sør-Europas kyst. Redningsarbeidet skjer i samarbeid med EUs grensestyrkeFrontex, og flere andre organisasjoner.

(©NTB)