Tre menn og en kvinne i varetekt etter Horten-vold

Tre menn og en kvinne er varetektsfengslet, siktet for grov kroppsskade etter at tre menn i slutten av tenårene ble funnet skadd i Horten i august.

Tre unge menn ble funnet skadd utenfor denne bygningen i Storgata i Horten i slutten av august. Nå er tre menn og en kvinne varetektsfengslet i den alvorlige voldssaken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tre av de siktede er bosatt i Oslo og en i Horten.

– En av dem ble varetektsfengslet i fire uker torsdag, har etterforskningsleder Jan Frode Johannessen ved Horten politistasjon opplyst til NTB.

Den 36 år gamle mannen fikk også brev- og besøksforbud i hele perioden og må sitte de to første ukene i full isolasjon.

De tre andre ble fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag. Alle ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Etterforskningslederen vil ikke si noe om motivet for volden, eller om de siktede tilhører et bestemt miljø.

Ifølge politiadvokat Katrine Christensen Brygard i Sørøst politidistrikt er det ikke noe som tyder på at de som ble skadd og de siktede, kjente hverandre.

De tre ble funnet skadd utenfor en bygård i sentrum av Vestfold-byen natt til 24. august. En av dem fikk livstruende skader. Tilstanden hans er nå stabil, men han er fortsatt innlagt på sykehus.

En annen ble alvorlig skadd, og han er nå skrevet ut fra sykehuset. Den tredje fornærmede kom forholdsvis fysisk uskadd fra hendelsen.