Norge

Mor tiltalt etter at sønnen (2) fikk i seg GHB da hun selv var ruset

En mor fra Østfold er tiltalt etter at hennes to år gamle sønn fikk i seg GHB da hun selv var ruset på GHB og amfetamin.

En kvinne må i juni møte i Moss tingrett, tiltalt for å ha hensatt sønnen i en hjelpeløs tilstand. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

Hendelsen skjedde ifølge tiltalen sommeren 2017 i en kommune i Østfold. Kvinnen var ruset på GHB og amfetamin og skal ha overlatt sønnen midlertidig til andre rusede personer som også befant seg i leiligheten. Det var GHB i leiligheten, og sønnen fikk i seg dette.

Da sønnen senere samme dag ble innlagt på sykehus da han ble bevisstløs og sluttet å puste, unnlot kvinnen ifølge tiltalen på direkte spørsmål fra helsepersonellet å opplyse om at det var en mulighet for at sønnen kunne ha fått i seg rusmidler.

Kvinnen er nå tiltalt for å ha hensatt sønnen i hjelpeløs tilstand, eller å ha unnlatt å gi hjelp til sønnen da han var i en hjelpeløs tilstand. Hun risikerer inntil tre års fengsel om hun blir funnet skyldig.

Saken kommer opp for Moss tingrett i juni.

 1. Les også

  Statsråd kritiserer «dødsfarlig» ruskampanje. Men helsemyndighetene har selv støttet organisasjonen som står bak.

Les mer om

 1. GHB
 2. Østfold

Relevante artikler

 1. NORGE

  Toåring fikk GHB-overdose – moren må i fengsel

 2. NORGE

  Mann tiltalt for uaktsomt drap etter at kvinne døde i påkjørsel i Agder

 3. NORGE

  «Pass på barna mine», var det siste hun sa før hun døde på åpen gate i Pakistan. Nå er hennes norske ektemann tiltalt for å ha bestilt drapet.

 4. NORGE

  Omsorgsarbeidere tiltalt for grovt tyveri og bedrageri mot pleietrengende

 5. NORGE

  Kvinne tiltalt for drapsforsøk på nabo på Jæren

 6. NORGE

  Makaveli Lindén: – Jeg føler anger hver dag