Norge

– Det borgerlige kaoset er komplett

Det har kommet flere reaksjoner i det politiske Norge etter at det ble klart at Frp-leder Siv Jensen tar partiet ut av regjeringen. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Frps utgang er «dårlig nytt for landet». – Mer krangel og uforutsigbar styring vil ikke løse problemene for eksempel i helsevesenet og arbeidslivet, sier han til NTB.

I Sosialistisk Venstreparti er tonen en annen. – Det gleder oss at det borgerlige samarbeidet, som har tatt Norge i feil retning, bryter sammen, sier SV-leder Audun Lysbakken. Også MDG er fornøyd Frps utgang. – Vi gikk til valg på å kaste Frp ut av regjering i 2017. Dette er en god dag for Norge, sier Une Bastholm, stortingsrepresentant for MDG.

Statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen fortsetter. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Trine Skei Grande bekreftet kort tid senere at også de blir værende. Dette er første gang at et parti trekker seg fra en regjering, samtidig som statsministeren og regjeringen for øvrig fortsetter.

– Det var å som å se slutten på et ekteskap, sier Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen i en fersk spesialepisode av den politiske podkasten Aftenpodden.

Les også

  1. Frp går ut av regjeringen. Hva skjer nå?

  2. Støre: Det borgerlige kaoset er komplett

  3. Aftenpodden: Ekstrasending om Frp-exiten

Les mer om

  1. Oppsummert-type