Norge

Barnevernsinstitusjon på Rena ramponert. Det 82 år gamle voldsofferet tar avstand fra hevnangrepet.

Volden mot Norunn Lemberget (82) på Rena har vakt sterke reaksjoner. Nå har noen utført hærverk på barnevernsinstitusjonen der 15-åringen som slo, bor.

  • Robert Gjerde
    Journalist

Det skriver NRK.

Det var mandag kveld det skjedde på Rena i Østerdalen: Den 82 år gamle kvinnen gikk ut av huset sitt for å snakke til ungdommer som sparket i stykker noen postkasser. Den ene av dem truet 82-åringen før han slo henne i ansiktet så hun begynte å blø.

– Jeg ba dem flytte seg, men det hørte de ikke på. Da fikk jeg knyttneven i fjeset, sier 82-åringen til NRK.

Onsdag kveld ble huset der 15-åringen bor, angrepet av ukjente gjerningsmenn, opplyser politiet i Innlandet til NRK.

Offeret tar avstand fra hevnangrepet

Da Aftenposten ringte Norunn Lemberget ved 18.20-tiden torsdag, satt hun midt i et kortspill med venner og hadde ikke tid til en lang prat om hevnangrepet mot barnevernsinstitusjonen. Hun gjør det likevel klart at hun tar avstand fra hærverket.

– Det er skremmende hvis ungdom har ramponert huset. Ingen tjener på dette, sier hun til TV 2.

– Jeg godtar ikke slikt. Dette må politiet ta seg av. Gutten har det vanskelig nok som det er, legger hun til.

Les også

Eldre kvinne slått av ungdom – film av episoden sirkulerer på nett

15-åringen som slo, og tre andre ungdommer fra en barnevernsinstitusjon på Rena, er pågrepet og har erkjent volden mot kvinnen og flere andre alvorlige forhold – blant annet ran, trusler og skadeverk.

Ingen pågrepet

Politiet sier at ukjente personer har vært inne i boligen og knust og ødelagt gjenstander i huset. Blant annet skal flere dører ha blitt ødelagt, en TV er knust, og diverse annet inventar er knust. De kobler skadeverket til videoen og hatet som har spredt seg i sosiale medier.

Foreløpig har politiet ingen mistenkte.

Politioverbetjent Roger Næss i Innlandet politidistrikt advarte onsdag folk mot å ta saken i egne hender. Han påpekte at det vil være straffbart.

– Det er flere som har sagt at de vil oppsøke personene i videoen. Politiet fraråder dette. I løpet av kort tid er det likevel mange med samme eller lignende navn som personene i videoen, som er blitt kontakt og fått ubehagelige meldinger og trusler, sa Næss.

Les mer om

  1. Vold
  2. Etterforskning
  3. Politiet