Norge

Drapssiktet nordmann samtykker til utlevering

Mannen som er siktet for drapet i Hokksund lille julaften, har samtykket til å bli utlevert til Norge så snart han har fått ryddet ut av huset sitt.

En mann i 70-årene ble funnet død i Hokksund lille julaften. En mann er siktet for drap. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt uttalte seg 1. juledag om drapet på en mann i 70-årene i Hokksund lille julaften. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sammen med forsvareren sin, advokat John Christian Elden, satt mannen i avhør hele mandag.

– Han har ikke knyttet seg til drapet. Han har samtykket i å bli overført til Norge straks han har fått ryddet ut huset sitt i Arvika. Det er opp til politiet hvor raskt det kan skje. Videre avhør vil tas i Norge, skriver Elden i en SMS til NTB.

Ifølge forsvareren har både norsk og svensk politi bekreftet at de skal få til at mannen kommer til hjemmet sitt før utlevering.

Har motsatt seg utlevering

Først må den svenske påtalemyndigheten fatte en beslutning om overføring, opplyser politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt sier til Drammens Tidende.

– Dette kan de gjøre uten å koble inn tingretten. Dermed ligger det an til at han blir overført til Norge, sier hun.

Tidligere har den drapssiktede mannen motsatt seg utlevering.

I familien med enken

Den døde er 74-årige Borgar Giil Andresen, har familien opplyst til VG. Han ble funnet med skader ved Loe bruk i Hokksund sentrum lille julaften.

Første juledag opplyste politiet at den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet at mannen var utsatt for en kriminell handling, og den drapssiktede mannen ble etterlyst av politiet. Dagen etter ble mannen pågrepet i Sverige. Den 59-årige mannen er i familie med enken etter den døde, skriver VG.

Ifølge både Drammens Tidende ble 74-åringen skutt.

Les mer om

 1. Drap

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Hokksund-drapet: Siktet nekter straffskyld

 2. NORGE
  Publisert:

  Drapssiktet nordmann motsetter seg utlevering fra Sverige

 3. NORGE
  Publisert:

  Mann pågrepet i Sverige for drapet i Hokksund

 4. NORGE
  Publisert:

  Mann siktet for drap i Hokksund

 5. NORGE
  Publisert:

  Rekonstruerer drap før jul i Hokksund

 6. NORGE
  Publisert:

  Styrket teori om at dødsfall i Hokksund var drap