Norge

Mann siktet for skyting i Trondheim hentet hjem fra Spania

En mann som er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble skutt i Ila i Trondheim i desember 2019, er nå utlevert fra Spania til Norge.

Politiets krimteknikere fant to tomhylser og en kniv på åstedet for skytingen i Trondheim i desember i fjor. Nå er mannen som antas å være hovedgjerningsmannen, hentet til Trondheim fra Spania.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Den 28 år gamle mannen, som er norsk statsborger, er transportert til Trondheim, opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen har sittet fengslet i Spania siden begynnelsen av mai. På grunn av koronaviruset har det vært vanskelig å få ham utlevert til Norge.

Politiet etterlyste to menn etter at en mann ble skutt og alvorlig skadd i Ila i Trondheim 5. desember 2019. Den ene av disse ble pågrepet i Danmark i romjulen 2019 og deretter overlevert til norsk politi. 4. mai i år ble den andre etterlyste mannen pågrepet av spansk politi. Dette skjedde i nærheten av Torrevieja i Spania.

– Det er heldigvis veldig sjelden vi har saker som omhandler skyting på gaten i Trondheim. Da dette skjedde, satte vi derfor inn store ressurser for å oppklare saken og få pågrepet de mistenkte, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Trygve Angen i Trøndelag politidistrikt.

Han legger til at politiet er tilfreds med at det internasjonale politisamarbeidet har gitt resultater.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Les også

  1. Politiet leter etter navngitte personer etter skyteepisode i Trondheim

  2. Mann i 30-årene skutt i Trondheim

  3. Ny pågripelse etter knivstikking i Trondheim

Les mer om

  1. Trondheim
  2. Skyting