Norge

Bil fanget mellom ras i Voss, flere personer evakueres

Det gikk mandag kveld to jordras over en vei i Voss kommune. En bil ble innesperret mellom rasene, men de to i bilen kom seg unna.

Det gikk ras på begge sider av et hus i Røyrdotten i Jordalen. Bilen som ble innesperret er på venstre side av huset.
  • NTB

Rasene gikk i Røyrdotten i Jordalen på grensen mellom Voss og Aurland kommune, skriver Bergens Tidende.

– Bilen skal ha blitt fastklemt i raset, men de to personene som satt i bilen er berget ut, sier operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt.

Nødetatene mottok melding om hendelsen like etter klokken 19.

– Vi har lokalisert to steder hvor det er flere isolerte personer. Det er syv, åtte personer på det ene stedet og 14 til 16 personer en annen plass. De skal flys nedover i dalen til sikker sone, sier redningsleder Bjørn Magnussen i Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftige regnbyger i Hordaland mandag kveld. Det er fare for jord- og flomskred der hvor de kraftige regnbygene treffer, ifølge meteorologene.

Litt over klokken 22 mandag kveld, opplyste operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen ved Vest politidistrikt at det er registrert tre ras i området.

– Området består for det meste av fritidseienedommer. Det er evakuert 16 personer. Det er ikke registrert at boliger eller biler er tatt av rasene, sier han. Han opplyser at veien vil holdes stengt inntil det er foretatt flere undersøkelser.

Les mer om

  1. Vær
  2. Trafikk
  3. Voss
  4. Ras