Norge

Tilstanden ustabil for 34-åring

E6 var stengt i over tre timer etter ulykke søndag ettermiddag.

Ambulansepersonell fører her den skadede kvinnen bort fra bilvraket til et ventende helikopter for transport til Ullevål universitetssykehus.
  • Stine Barstad
    Journalist
  • Hans O. Torgersen (multimedia)

En 19 år gammel gutt omkom og til sammen minst 13 personer er skadet i alvorlige trafikkulykker på norske veier 1. pinsedag. Søndag ettermiddag ble en kvinne (34) kritisk skadet i en ulykke på E6 nord for Gardermoen.

Tre biler var innblandet i ulykken på E6 ved Gardermoen like etter klokken 16 søndag.

Totalt var åtte personer involvert i ulykken. Syv av disse har skader av varierende grad, opplyser politiet på stedet til Aftenposten.no.

— Ustabil

— En kvinne i 30-årene er meget alvorlig skadet, sier politiets innsatsleder Espen Sandvold til Aftenposten.no.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Hans Jacob Moe ved Ullevål universitetssykehus har den 34 år gamle kvinnen alvorlige skader i hode og bryst.

— Hun er nå operert, og tilstanden er ustabil, sier Moe til Aftenposten.no.

Politiet bekrefter at det er tre barn blant de skadede. Ett av barna er et spedbarn.

To av de skadede, en jente på syv år og en gutt på ti, har skader i henholdsvis hode og ansikt og hode og bryst. De to barna ligger til observasjon på Ullevål. Skadeomfanget er fortsatt uklart, men tilstanden deres skal være stabil.

Feil felt

Fem av de skadede satt i samme bil. Denne bilen skal ha vært på vei nordover, da den kom over i motgående kjørefelt.

Bilen med de fem skal såvidt ha vært borte i én bil før den ble truffet i siden av en motgående varebil.

De skadede er sendt til Ullevål universitetssykehus i Oslo og Akershus universitetssykehus på Lørenskog. Tilstanden til de skadede som ble sendt til Akershus universitetssykehus er bra og stabil, og de blir søndag kveld overført til Ullevål der resten av familien blir behandlet.

Politiet fikk meldling om ulykken klokken 16.05. Veien var stengt frem til klokken 19.30.

19-åring omkom

En 19 år gammel gutt døde natt til søndag etter en utforkjøring utenfor Gjøvik. Føreren, en 18 år gammel gutt, slapp fra ulykken med lettere skader.

Ulykkesbilen, en BMW cabriolet, ble totalt smadret i ulykken, som skjedde ved 0.50-tiden. Vrakrester ble spredt over et stort område. Politiet bekrefter overfor Aftenposten.no at øyenvitner har fortalt at bilen holdt stor fart da ulykken skjedde.

Ulykken fant like utenfor Gjøvik, i Hunndalen på gamle riksvei 33 i retning Dokka. 19-åringen som omkom var bosatt i Hunndalen.

I Østfold inntraff to trafikkulykker 1. pinsedag og fem personer ble alvorlig skadet.

Ved 17-tiden kolliderte to personbiler på riksvei 109 utenfor Fredrikstad, like ved Østfoldhallen. Tre personer ble skadet.

Litt over tre timer senere inntraff enda en alvorlig ulykke i Østfold, denne gang i Halden. En personbil med to eldre mennesker, en mann og en kvinne, ble truffet av en buss i et kryss mellom en sentrumsgate og riksvei 22.

— Begge de to er sannsynligvis alvorlig skadet. En av dem kjøres i ambulanse til sykehuset i Fredrikstad mens den andre flys til Ullevål universitetssykehus i Oslo, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold-politiet.