Og etterpå var det Northug-show

LIBEREC (Aftenposten.no): Petter Northug svarte og svarte. Oddbjørn Hjelmeset gikk rundt med Petter Northug i helfigur under armen, og Tore Ruud Hofstad og Eldar Rønning klarte ikke å skjule hvor glade de var.

FEM NORDMENN PÅ PALLEN: Odd-Bjørn Hjelmeset tok med seg en pappfigur av Petter Northug i helfigur på seierspallen etter dagens stafettgull.

Les også:

Ikke i kjelleren

En målgang hvor han gjorde det hele Norge både forventet og krevde av ham. Knuste Axel Teichmann i spurten.

— Jeg var ikke helt i kjelleren i da, innrømmet Northug med en slik selvtillit bare en dobbel gullvinner i VM kan tillate seg. Men han passet på å takke lagkamerat Tore Ruud Hofstad for at han slapp å ta seg helt ut.

— Tore gjorde en kjempejobb som tok inn på teten på sisterunden. Det gjorde jobben en god del lettere for meg

Det var en ting han var mer redd for enn noe annet mens han gikk ute i sporet.

— Det eneste som kunne stoppe meg var et fall. Det var også det eneste jeg virkelig var nervøs for under løpet.

Snakket med Teichmann

Den dobbelte gullvinneren påsto først at han sendte noen meldinger til Axel Teichmann underveis uten å få noen respons. Senere på den internasjonale pressekonferansen hadde Northug skiftet litt mening.

- Snakka til Teichmann? Nei vi snakka ikke sammen, sier han med et aldri så lite glimt i øyet.

Den samme Teichmann har tidligere i år kritisert Northug for å være litt for lite gentleman og en smule brå i kjeftamentet.

Nå fikk han svar på tiltale fra Mosvikmannen. Og det svaret var en blendende oppvisning i rykk og spurt.

For Eldar Rønning og Odd-Bjørn Hjelmeset som gikk de klassiske etappene ble det løp med blandede følelser. Begge følte at gliden sviktet på den siste av de tre rundene på 10 kilometeren.

Derfor var det en overlykkelig Hjelmeset som møtte pressen etterpå.

- Dette var bare helt stort.

Godt som gull

Herretren Morten Aa Djupvik var et eneste stort smil. Han forlot den internasjonale pressekonferansen mens han holdt rundt skuldrene på Eldar Rønning og utbrøt:

- Dette var deilig!

Den samme Morten Aa Djupvik passet på å rose alle på laget. Men han hadde en han ville trekke frem:

- Tore Ruud Hofstads løp var godt som gull, bokstavelig talt.

Og lenge etter at både Rønning, Djupvik og Hjelmset hadde forlatt pressekonferansen var det fortsatt en sverm av journalister rundt mannen alle ville ha en liten bit av: Petter Northug jr.


Annonse:

flashObject.write("http://fil.nrk.no/nett-tv/data/flash/spiller.swf?type=sport&xml=http://fil.nrk.no/nett-tv/data/xml/sport_loop.xml&bane=http://fil.nrk.no/nett-tv/data/stillbilder/&link=http://www1.nrk.no/nett-tv/sport/referanse/aftenposten&target=_blank", { width:"176px", height:"137px", version:"8.0.0", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", bgcolor:"#fff", quality:"best"}, flashvars: {}, alt:"<p><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"NRK-banner"});

Petter Northug knuste Axel Teichmann i spurten.