Norge

Kvinne (77) overfalt og ranet i skogholt

Kvinnen ligger i respirator. - Vi utelukker ikke at hun er voldtatt, sier politiet.

Det var i dette området at kvinnen ble funnet, sterkt nedkjølt, av en forbipasserende skigåer.
  • Jørgen Svarstad

Oslo politidistrikt etterlyser vitner i forbindelse med ran og mulig overgrep mot en 77 år gammel kvinne mandag kveld, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

— Det er et veldig stygt overfall og vi ser veldig alvorlig på saken, sier Hanne Kristin Rohde, leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Overfalt i skoholt

Hendelsen skjedde i et et skogholt på Korsvoll i Oslo, ved krysset Langmyrveien – Peder Ankers vei – Grinda, mellom klokken 20.30-kl. og 22.40. Ingen er pågrepet og politiet etterlyser vitner.

— Kvinnen er hardt skadet, men ikke livstruende. Hun ligger i respirator og vi regner med at hun blir liggende i respirator til i morgen. Vi vet veldig lite om hva som faktisk skjedde, sier Rohde.

Kvinnen ble funnet av en skiløper mellom klokken 22.00 og 22.30. Hun hadde blitt fraranet en veske og et halssmykke.

Kan ha blitt voldtatt

- Vi utelukker ikke at hun er voldtatt, men kan ikke med sikkerhet si at det har skjedd. Hun er i hvert fall ranet og har ytre skader som er forenelige med vold i forbindelse med ran. Det er på grunn av disse skadene hun ligger i respirator, sier Rohde.

— Det er gjort funn på stedet som gjør at vi ikke kan utelukke overgrep, men jeg kan ikke gå i detaljer nå. Det er sikret biologiske spor rundt åstedet og medisinsk personell gjorde en overfladisk undersøkelse av kvinnen før hun ble lagt i respirator, sier Rohde.

Kvinnen hadde gått fra Langåsveien i retning mot Grinda da overfallet skjedde. Hun hadde vært i et selskap. Politiet ønsker kontakt med personer som har gjort observasjoner i området i nevnte tidsrom, eller har opplysninger i saken. Skogholtet ligger rett ved en mye brukt skiløype og Rohde tror derfor det er godt mulig at noen har sett noe av interesse.

Har du opplysninger? Tips politiet på telefon: 2266996