Norge

Hundrevis av skader etter helgens uvær

Skader på hus, hytter, biler og båter er blant de hundrevis av meldingene forsikringsselskapene har fått etter uværet som rammet Sør- og Østlandet i helgen.

Mange steder blåste trær over ende fredag. Her et tilfelle fra Bogerudveien i Oslo. Foto: Ivar Anders Iversen / NTB scanpix

 • NTB

Kraftig vind tok tak i stillaset i Tollboden i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Uværet skapte en rekke utfordringer på Sør- og Østlandet, blant annet trær som ble blåst over ende, innstilt kollektivtrafikk og stillaser som kollapset.

Så langt har forsikringsselskapene fått melding om flere hundre materielle skader etter den kraftige vinden. Folk melder inn om skader på hus, hytter, næringsbygg og landbrukseiendom, i tillegg til en rekke bil- og båtskader.

– De aller fleste skademeldingene gjelder småskader, men også enkelte større skader er meldt inn. Noen steder har også hele låvetak blitt revet av. Denne gangen var det flere svært folketette områder som ble rammet av vinden. Derfor ble det en del skader etter dette uværet også, opplyser kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge, som mener det er for tidlig å si noe om hvor store summer det totalt er snakk om.

 1. Les også

  Skader for minst 10 millioner etter uværet

 2. Les også

  Kraftig vind førte til kaotiske tilstander på Østlandet

 3. Les også

  Meteorologene advarer mot svært kraftig vind på Østlandet

Les mer om

 1. Vær
 2. Finans Norge
 3. Forsikring