Norge

Bøhler tror bosettingspause i Oslo ikke vil hjelpe nok

Ap-politiker Jan Bøhler støtter en bosettingspause i Oslo øst, men tror ikke det vil monne så lenge innvandrere fra distriktene fortsetter å flytte til byen.

Jan Bøhler (Ap) sier til Klassekampen at han ikke tror bosettingspause i Oslo vil monne, siden mange flytter til byen uansett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB

– Tatt fra hukommelsen kommer noe sånt som en fjerdedel av flyktningene som flytter fra kommunene de opprinnelig ble bosatt i, til Oslo. De som ikke lykkes med å integrere seg i distriktene, har lett for å komme til Oslo, sier Jan Bøhler til Klassekampen.

Arbeiderparti-politikeren støtter Linda Noor fra tenketanken Minotenk, som forrige uke uttalte at bydeler som Holmlia, Stovner og Gamle Oslo trenger en bosettingspause fra flyktninger.

Bøhler mener at det er en vel så stor utfordring for integreringsmottaket å ta imot dem som flytter fra distriktene, som flyktninger som umiddelbart bosettes i Oslo. Han mener antallet flyktninger som blir i kommunene de blir bosatt i, bør være en indikator på god integrering.

– Kommunene får automatisk et beløp for å bosette flyktninger de første årene. Det bør være mer press og incentiver for at kommunene integrerer flyktningene så bra at de blir værende, sier han.

Les mer om

 1. Integrering
 2. Jan Bøhler
 3. Flyktninger

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Feilslått norsk bosettingspolitikk: Flyktninger på bygda sliter mer med å komme i jobb

 2. NORGE

  Ap og Sp vil bosette flere flyktninger i distriktskommuner som vil ta imot

 3. NORGE

  Norge brukte 65,8 milliarder kroner på å få flyktninger i arbeid. Dette ble resultatet.

 4. POLITIKK

  Vadsø tjente stort på enslige mindreårige flyktninger. Nå har inntektene «dessverre tørket inn».

 5. LEDER

  Aftenposten mener: Noen Oslo-bydeler bør ikke bosette flyktninger

 6. NORGE

  Da han kom til Norge, trodde han lidelsene var over. I stedet ble det så ille at han kuttet seg selv.