Norge

Regjeringen vil skjerpe Airbnb-regler

Regjeringen har foreslått nye regler med mål om å stanse boligeiere som bruker utleieportalen Airbnb til å drive hotellvirksomhet.

Regjeringen har foreslått nye regler med mål om å stanse boligeiere som bruker utleieportalen Airbnb til å drive hotellvirksomhet. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

 • NTB

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) forteller Dagens Næringsliv at det ikke er noe galt med at boligeiere skal kunne leie ut leiligheten sin og tjene ekstra penger.

– Problemet er at mange kjøper opp masse leiligheter og i realiteten driver hotellvirksomhet. Dette har skapt store problemer flere steder i de store byene, og det er dette vi vil til livs. Vi er opptatt av å legge til rette for gode og stabile bomiljøer, sier Mæland.

Hun ønsker å ha begrensninger på korttidsutleie, noe flere europeiske storbyer har innført.

Samlede inntekter fra Airbnb-utleie i Norge var i fjor på 1,6 milliarder kroner. Inntektene ventes å øke med 50 prosent til 2,4 milliarder kroner i år, ifølge en analyse Menon Economics har utarbeidet for NHO Reiseliv.

Les mer om

 1. Statsbudsjettet
 2. Airbnb
 3. Flypassasjeravgiften

Relevante artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Nytt milliardresultat for laksearving

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  Legionelladød, pornoinnspilling, hærverk og svindel. Her er Airbnb-kundenes skrekkopplevelser.

 3. NORGE
  Publisert:

  Kommunalministeren i maratonmøter etter VGs Tolga-avsløringer

 4. REISE
  Publisert:

  Om gjesten raserer leiligheten din med vilje, gjelder ikke Airbnbs forsikring. Dette bør du vite før du bruker tjenesten.

 5. NORGE
  Publisert:

  Revidert nasjonalbudsjett: Her skal det kuttes

 6. KULTUR
  Publisert:

  Frankrike på vei mot beskatning av nettgiganter