Norge

Tine- og Tetra Pak-topper med tilståelser i korrupsjonssak

To korrupsjonstiltalte topper fra meierigiganten Tine og emballasjeleverandøren Tetra Pak har erkjent deler av tiltalen.

 • NTB

Nå blir rettssaken mot dem ført som tilståelsessak, noe som normalt medfører strafferabatt.

Ifølge Dagens Næringsliv har Tines tidligere innkjøpsdirektør gjennom flere år erkjent straffskyld for flere av forholdene som lå til grunn for tiltalen om grov korrupsjon. Avisen avdekket i 2017 at innkjøpsdirektøren gjennom flere år hadde fått påspandert middager, klubbesøk og spa av Tetra Paks norske toppsjef.

Det var opprinnelig satt av fem uker til rettssaken mot de to, men på grunn av innrømmelsene gjort de siste månedene, skal rettssaken i stedet skal gå som en tilståelsessak. Beløpene i den opprinnelige tiltalen skal være nedjustert, men tiltalen lyder fremdeles på grov korrupsjon.

Advokat Ann Johnsen, som forsvarer Tines tidligere innkjøpsdirektør, ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene i saken siden den skal behandles av Oslo tingrett i neste uke. Tetra Pak-toppsjefens forsvarer, Nadia Christina Hall i advokatfirmaet Elden, ønsker heller ikke å gå inn på sin klients forklaring.

Hall opplyser imidlertid at klienten erkjenner at grensen for lovlig kundepleie er overtrådt og vil erkjenne straffskyld i henhold til tiltalen. Ifølge Hall har Økokrim begrenset tiltalen til å gjelde representasjonsutgifter på 200.000 kroner.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Tine
 2. Økokrim
 3. Korrupsjon

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Leder av malerfirma i retten – nekter for svart arbeid på Stortinget

 2. NORGE

  Drapstiltalt 18-åring skal forklare seg med psykosediagnose

 3. NORGE

  Tidligere advokat dømt til ti års fengsel

 4. NORGE

  Utpressingssaken: Røkke hyret tidligere polititopp som sikkerhet

 5. NORGE

  Varsler påstand om forvaring for 18-åring etter drapet på Varhaug i fjor

 6. NORGE

  Facebook-trusler står sentralt i drapssak. Syv MC-medlemmer fra Rock Machine tiltalt.