Norge

Universitetet i Sørøst-Norge mintes Maren og Louisa med to minutters stillhet

Studiestedet til Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen startet semesteret mandag med ett minutts stillhet for hver av dem.

Med flaggene på halv stang mintes Universitetet i Sørøst-Norge de to studentene Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) før semesteret tok til mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

Campus Bø hadde et behov for å møte studentene til en minnemarkering før semesterstart mandag for selv å «ramme inn det fryktelige som har skjedd», ifølge instituttleder Anette Bischoff.

Ved samtlige campuser tilknyttet Universitetet i Sørøst-Norge (USN) ble de to unge kvinnenes minne hedret med to minutters stillhet – ett minutt for hver av dem.

– Det er noen av studentene som er dypt berørt, ikke bare av drapet, men også av spredningen av videoen. Dette er bestialitet satt i system som vi måtte finne en måte å håndtere på, sier Bischoff.

Hun sikter til et videoopptak fra åstedet som ble spredt på internett.

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen mintes med to minutters stillhet ved Universitetet i Sørøst-Norge mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) studerte sammen ved USN i Bø og var på ferie sammen i Marokko da de ble drept før jul. De ble funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene mandag 17. desember.

Dobbeltdrapet blir av marokkansk politi etterforsket som et terrorangrep. Fire menn som er siktet i saken, har sverget troskap til IS.

Campus Bø, hvor Ueland og Vesterager gikk, vil holde en egen minnestund for dem etter bisettelsene. Jespersen skal bisettes lørdag. Det er fortsatt ikke satt noen dato for Uelands bisettelse, får NTB opplyst.

 1. Les også

  Etterforskningsleder: Sveitser kommuniserte direkte med IS i Syria før dobbeltdrapet i Marokko

 2. Les også

  VG: 14 pågrepet i Marokko for å ha hyllet dobbeltdrapet

Les mer om

 1. Drapene i Marokko

Drapene i Marokko

 1. VERDEN

  Marokko-tiltalt: – Måtte Gud tilgi meg

 2. VERDEN

  Marokko-rettssaken: Utpekt hovedmann sier han angrer på drapene

 3. VERDEN

  Marokko-rettssaken utsatt nok en gang

 4. VERDEN

  Rettssaken etter drapet på Maren Ueland utsatt til 16.mai

 5. NORGE

  Dansk politi har siktet 14 personer for spredning av drapsvideo fra Marokko

 6. NORGE

  Maren Ueland ble drept i Marokko. I dag ble hun bisatt.