Norge

Arrangørene venter flere tusen deltakere i ulvedemonstrasjon i Oslo

Arrangørene av fakkeltoget mot regjeringens ulvepolitikk tirsdag venter flere tusen deltakere. Minst 2.000 har meldt seg på på demonstrasjonens Facebook-side.

Ulvedemonstrantene tar til faklene og marsjerer fra Youngstorget til Stortinget tirsdag kveld. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • og NTB

– Det er 770 fra Hedmark og 300 fra Oppland som er forhåndspåmeldt på busser til Oslo, sier leder Kristina Hegge i Oppland Bondelag til NRK.

Det er Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk som sammen med Naturbruksalliansen står bak demonstrasjonen i Oslo tirsdag kveld. Klokka 18 går fakkeltoget fra Youngstorget til Stortinget. Arrangørene sier de venter flere tusen deltakere.

Rundt 2.000 personer har varslet på Facebook at de ønsker å delta i demonstrasjonen.

I tillegg til de rundt 1.000 deltakerne som blir busset inn fra innlandsfylkene, venter Hegge at flere vil ta seg inn til hovedstaden på egen hånd. Hun melder dessuten om fulle busser fra Telemark, Østfold, Akershus, Buskerud og Trøndelag. Fra Finnmark, Troms og Nordland kommer folk med fly for å være med på demonstrasjonen.

– Vi reiser nedover fordi vi kjenner oss igjen i problemet. Vi må støtte dem som lever i ulvesonen, sier leder Svein Olav Thomassen i Troms Bondelag.

Les også

  1. Grønt lys for jakt på hele Slettås-flokken

  2. Ulver skytes, hval drepes og rever spises av hunder: Dette er jaktordningene som alltid skaper debatt

  3. Solberg avviser ulvekritikk fra partikollega

  4. Ulvemotstander i Høyre til angrep på ledelsen

Les mer om

  1. Ulv
  2. Rovdyrforvaltning