– I morgen blir det overskyet og kanskje litt regn. Men etter det får Østlandet beholde finværet en stund til, melder Jan Inge Hansen ved Meteorologisk Institutt.

Noen steder på Østlandet kan få opp mot 20 grader.

I løpet av den siste uken har Oslo kastet vinterdrakten. Sola skinner, våren kommer, men fargene lar vente på seg en stund til.

Fredag ettermiddag: Fargene lar vente på seg, men Sara og Eva Smeby har lett seg fram til regnbuen i Slottsparken. – Det har vært en deilig vinter, men det er også godt å kjenne på våren!
Dan P. Neegaard

Sol i hele landet

Det er ikke bare hovedstaden som bades i sol.

I helgen har hele Norge kunne nyte årets første smak på vår. Etne i Hordaland målte den varmeste temperaturen i landet, med hele 21,7 grader. Rett bak lå nord-Rogaland med 19,7 grader.

Det er lov å føle på lengselen etter vanntemperaturer som passer for folk flest.
Dan P. Neegaard

Også Nord-Norge har hatt fine sommerdager. På fredag bikket kvikksølvet 12 grader i Troms. Det er varmere enn normalt, mener meterologene.

– Vanligvis ligger Troms på 2–4 grader på denne tiden av året, sier Geir Bøyum, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Det var knapt en ledig stol på uteserveringen i solen langs restaurantene på Alexander Kiellands plass lørdag.
Dan P. Neegaard

Behold vinterdekkene på i nord!

Men vinteren i nord er ikke over enda, melder Bøuym. Han anbefaler derfor å beholde vinterdekkene på, og ha snøskuffen fremme.

– Nord har en mild uke i vente, men sesongen er likevel ikke over, sier han.

I Sør-Norge er det derimot trygt å bytte til sommerdekk - med mindre du har planer om å krysse fjellovergangene. Neste helg er det ventet nedbør som vil komme i form av snø over fjellet.

Dyvekes beste! Treåringen Helmer Hovde ruller rundt i en av banene til Gamlebye Skateforening ved Dyveke bro. – Det er første gang vi er her etter at isen slapp taket. Byen er fantastisk når snøen smelter, syntes mamma Martine Slette.
Dan P. Neegaard

Kan minske faren for flom

Årets vinter er blant de mest snørike på lenge i lavereliggende områder på Sør- og Østlandet. Det øker flomfaren betraktelig i disse områdene, sa Norges vassdrags- og energidirektorat i slutten av mars.

Finværet den siste uken kan ha minsket faren for flom noe.

– Det har smeltet en god del snø de siste dagene, men på grunn av godværet har mye av snøen fordampet rett ut i atmosfæren, forklarer Hansen.

Christopher og Esther har flyttet fra Berlin til Norge og skal bo her i tre år. – Vi har akkurat overlevd den første vinteren. Nå har vi fått med oss den første blomstringen i parken ved slottet, forteller de over et godt glass på terrassen til Kunstnernes Hus.
Dan P. Neegaard