Norge

To alvorlig skadet i Flekkefjord: Vitne forteller at en mann kom på døren med knivblad i ryggen - en mann siktet

Kriminalteknikere har i natt arbeidet på åstedet der to personer ble funnet alvorlig skadet i Flekkefjord. Sivilforsvaret bistår politiet på stedet.

To personer funnet alvorlig skadet, vitne forteller at en mann kom på døren med knekt knivblad i ryggen. En person er pågrepet

  • Jan Oddvar Eide
  • Monica B. Birkeland
  • Jarle R. Martinsen

En mann er siktet for grov kroppsskade etter at to utenlandske menn ble funnet alvorlig skadd i Flekkefjord i Vest-Agder torsdag kveld, melder NTB.

Mannen ble pågrepet fredag morgen i Flekkefjord etter et knivdrama på en vei utenfor sentrum av byen torsdag kveld, skriver politiet i en pressemelding.

– Rundt klokken 06.14 fredag morgen ble en person pågrepet i Flekkefjord, siktet for å stå bak handlinger som førte til at to personer av utenlandsk opprinnelse nå ligger alvorlig skadet på sykehus i Oslo og Stavanger, sier seksjonsleder ved felles etterforskning i Agder politidistrikt, Leif Vagle.

Overfor Fevennen utdyper han at siktede er i midten av 20-årene og av utenlandsk opprinnelse.

– Han ble pågrepet i sentrum av Flekkefjord, sier Vagle.

Leif Vagle, seksjonsleder ved felles etterforskning i Agder politidistrikt.

De satte inn alle tilgjengelige ressurser for å få avklart hva de sto overfor da det ble funnet to personer alvorlig skadet i Snerthammerveien i Flekkefjord torsdag kveld.

De to personene er fraktet til sykehus, og tilstanden for begge karakteriseres som alvorlig. Den ene er fraktet til Stavanger universitetssjukehus, den andre til Ullevål sykehus, opplyses det.

Et vitne har i natt forklart til politiet at en person hamret på døren hans i Snerthammerveien i Flekkefjord og ville inn sent torsdag kveld.

– Det var en mann i 30–35-årsalderen. Han kom inn i huset mitt med et knekt knivblad i ryggen. Nesen hans var nesten skåret over. Jeg ga ham førstehjelp, forteller vitnet til Fædrelandsvennen.

En person skal ha ligget i en grøft på utsiden, men vitnet så ikke denne personen.

Dette skjedde etter at vitnet hadde hørt hyling og bråk på utsiden av huset, og det han oppfattet som en slåsskamp.

Vitnet varslet politiet, som kom til åstedet med seks patruljebiler og to ambulanser.

Politiførstebetjent Knut Ås bekrefter at de to personene som er alvorlig skadet, er funnet i dette området. Begge skal være i 30-årene.

Halv fem i natt satt Sivilforsvaret opp en sperring i Snerthammerveien, der det forberedes et søk og kriminalteknikere fra politiet jobber videre fra huset der vitnet bor.

Agder politidistrikt har i natt bedt om bistand av krimteknikere fra Kripos.

Dette er åstedet i Flekkefjord der Sivilforsvaret nå bistår politiet med søk etter at to personer er funnet alvorlig skadet.

Alle tilgjengelige ressurser fra politiet jobber med hendelsen.

Et helikopter sirkler ved 4-tida over Flekkefjord, og politiet er godt synlig med patruljer.

Brakt til sykehus i Oslo og Stavanger

– Kripos er på vei til Flekkefjord og vil bistå med kriminaltekniske undersøkelser på stedet hvor de to skadede ble funnet. Vi har etablert et etterforskningsteam med egne krimteknikere og etterforskere, samt at vi har ulike operative tiltak i området, skriver seksjonsleder Leif Vagle ved felles etterforskning i Agder politidistrikt i en pressemelding som ble sendt ut klokken rett over halv seks i fredag morgen.

– Tilstanden til de skadede er alvorlig. Siste statusoppdatering på dem er at de blir operert, sier Vagle.

Hendelsesforløpet er fortsatt uklart.

– Vi er på et tidlig stadium i etterforskningen, så vi har ikke det hele og fulle bildet av saken. Først når det er foretatt krimtekniske undersøkelser, avhør av vitner, den mistenkte og fornærmede, vil vi sannsynligvis kunne si noe mer om hendelsesforløp og motiv, sier Vagle.

Til VG sier Vagle at de to personene ikke har vært i stand til å la seg avhøre.

– Vi er i kontakt med sykehuset og har fått tilbakemelding om at en av dem muligens kan la seg avhøre i løpet av dagen, men det blir ikke aktuelt med den andre, sier Vagle til VG.