Tidligere ordfører: Jeg har aldri klart å legge saken bak meg

LETTET: Tidligere ordfører, Ove Trellevik, er lettet over pågripelsen i Monika-saken.
  • Nå håper jeg bare at de nå har fått tatt riktig person, sier Ove Trellevik.

Tidligere ordfører i Sund, Ove Trellevik, har nettopp fått beskjeden om at

Les også

Eks-samboer pågrepet for forsettlig drap på Monika (8) etter DNA-funn

når BTtar kontakt. Han beskriver situasjonen som en lettelse.

— Jeg har aldri klart å legge fra meg saken. At de nå har pågrepet en person etter flere år, er helt utrolig, sier en gråtkvalt Trellevik.

Selv om lettelsen er stor, beskriver han også situasjonen som vanskelig følelsesmessig. Helt siden sakens begynnelse har han tenkt på det som skjedde.

- Stolte for mye på politiet

— Jeg er skuffet over meg selv, som stolte så mye på politiets tilbakemeldinger. Jeg skulle aldri ha lagt fra meg stridsøksen i denne saken, sier den tidligere ordføreren.

— Nå håper jeg bare at det er riktig mann og at det kan bevises, slik at han får sin straff, sier han.

Trellevik har tidligere fortalt til BT at dødsfallet utgjorde en stor tragedie i en liten kommune, der lokalbefolkningen engasjerte seg sterkt. Han var selv blant dem som kom med innspill til lokalt politi angående konkrete spor i saken.

— Det er forferdelig å være så tett på slike hendelser. Nå håper jeg bare at de nå har fått tatt riktig person, sier den tidligere ordføreren.

Rektor: - Skeptisk til henleggelsen

Åtte år gamle Monika gikk i tredje klasse på Stranda skule.

— Det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg fikk høre at de har pågrepet en person. Jeg er glad for at en mulig gjerningsmann nå er tatt. Jeg var skeptisk til henleggelsen hele tiden, og hadde en følelse av at det lå noe mer bak, sier rektor Svein Ove Hammersland.

Les også: