Norge

Politiet etterforsker nye overgrep i Tysfjord

Politiet har startet etterforskning i flere alvorlige overgrepssaker i Tysfjord kommune i Nordland. Noen av forholdene er gamle, mens andre er helt nye saker.

Politimester Tone Vangen bekrefter overfor VG at politiet har opprettet etterforskning i flere overgrepssaker. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

 • NTB

– Det er saker hvor vi har rimelig grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, sier politimester Tone Vangen i Nordland politidistrikt til VG.

11 lulesamer, både kvinner og menn, har stått fram i avisen og fortalt at de har vært utsatt for overgrep i barne- og ungdomsårene i Tysfjord i løpet av de siste tre tiårene. Kommunen opprettet kriseteam i forkant av oppslaget.

I ettertid har politiet fått flere henvendelser. Vangen kan ikke tallfeste antallet anmeldelser fordi omfanget fortsatt er uoversiktlig. Politimesteren innrømmer at politiet ikke har hatt tilstrekkelig tillit blant innbyggerne, både grunnet manglende tilstedeværelse og mangel på samisk kulturforståelse.

– Vi har en jobb å gjøre, og det er viktig å få fram at vi tar dette på største alvor. Vi ønsker virkelig å komme til bunns i disse sakene, og vi ønsker at folk skal kunne komme til oss.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Tysfjord

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiet har avdekket 151 overgrepssaker i Tysfjord

 2. NORGE

  Politiet gransker trusselbrev etter Tysfjord-saken

 3. NORGE

  Tysfjord-politiet granskes for å ha unnlatt å etterforske overgrepspåstander

 4. NORGE

  Amundsen: – Overgrepene kan handle om tidligere tiders tabu

 5. NORGE

  Menighet i Tysfjord anmeldt etter overgrep

 6. NORGE

  Overgrep ble dysset ned: