Norge

- Synd at de reduserer Romøren til en prøvehopper

Det norske folk raser over at Bjørn Einar Romøren hoppet først i Holmenkollen.

  • Alexander Carlsen Strande
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Mandag formiddag ble det offisielt klart at Anette Sagen skulle få det første hoppet i Holmenkollen. Det første offisielle vel og merke.

For først skulle noen prøvehoppere sette utfor for å teste bakken. I går kveld satte tolv hoppere fra Kollenhopp utfor — først av dem Bjørn Einar Romøren, en av de som konkurrerte med Sagen om å få hoppe først. Det har skapt voldsomme reaksjoner blant det norske folk.

Leserne raser: «Hoppledelsen har greid å søle til hele prestisjen med å la andre sette utfor bakken først.» Bli med på debatten her!

Bare en prøvehopperFrode Rustøy er blant dem som har engasjert seg sterkest i å la Anette Sagen få det første hoppet i Holmenkollen. Han er blant annet grunnleggeren av Facebook-gruppa til støtte for Sagen som har nesten 50.000 medlemmer.

— Jeg synes det veldig synd at man reduserer en så god hopper som Romøren til en prøvehopper. Prøvehopperen har vært i bakken og i kveld kommer dronninga. Det er som når man åpner en tunell. Det har vært arbeidere der inne før kongen kommer og åpner, sier Rustøy til Aftenposten.no.

Han understreker at det er helt greit å sende prøvehoppere først for å teste bakken, men synes det er leit og kjedelig at de klarte å sende nettopp Romøren som førstemann, og mener saken nå har fått en trist vri.

— Vi visste jo at det skulle være prøvehoppere, men dette er jo usannsynlig ubegavet av Kollenhopp. De kan jo ikke ha noe teft i forhold til media. Det viser vel at Roar Gaustad ikke har gangsyn og at han kanskje burde vurdere å slippe andre til i ledelsen i Kollenhopp, sier Rustøy.

Tror flere møter opp

Arrangørene av kveldens åpning håper på 3-4000 mennesker i bakken i kveld og selv om flere nå mener at man bør boikotte åpningen, så tror Rustøy at det som nå har skjedd heller vil virke motsatt - at enda flere vil komme og støtte Anette Sagen.

- Jeg tror enda flere møter opp og støtter Sagen nå. Det er som er litt leit at noen sikkert kommer til å la dette gå utover Romøren, som hopper etter Anette. Han er en flott idrettsutøver og jeg tror ikke han forsto hvilke konsekvenser dette kom til å få. Men det burde noen i ledelsen der gjort, sier han.

Les også