Norge

-Jeg er stolt av meg selv

WHISTLER: Bjørgen snudde VM-nedtur til å bli OL-dronning

Marit Bjørgen er stolt av hvordan hun har reist seg etter VM- nedturen i fjor. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX
 • Kjetil Kroksæter

Les også:

Så langt nede som jeg var i Liberec og ha klart å snu det. Jeg har gjort en vanvittig god jobb , sier Marit Bjørgen til Adresseavisen.

VM i Liberec ble hennes aller dårligste. Så langt nede var hun at hun glapp ut på tv med at hun vurderte og legge opp. Det er nesten det som huskes best fra hennes dager i den tsjekkiske VM-byen.

Da hun fikk tenkt seg om tok hun tak, skikkelig tak.

Stolt

-Jeg visste hva jeg var god for. Jeg hang brukbart med selv i dårlig form. Mange hadde gitt opp. De hadde ikke forventninger til meg. Det er en god følelse å snu det.

Jeg er stolt av meg selv , legger Bjørgen til.

Bedre enn Oberstdorf

Hennes forrige karrieretopp kom i Oberstdorf i 2005. Da var hun VM-dronningen. Etter tre gull omtales hun allerede som OL-dronningen i Vancouver. Det er lett å se at Marit Bjørgen er veldig glad og veldig fornøyd.

Dette er bedre enn Oberstdorf , sier hun.

Dårlig i kortspill

Med Marit Bjørgen har Norge endelig fått en kvinne med en medaljesamling som gjør inntrykk. De tre OL-gullene sammen med alle VM-medaljene gjør at Bjørgen rykker opp i det øverste sjikt av norske skiløpere når det gjelder mesterskapsmedaljer.

Det eneste som ikke går bra om dagen er kortspillet. Akkurat nå er det Bjørgen som har merkelappen Mattis klistret på døren sin.

Fornærmet

Polsk presse utfordret henne på den verbale fighten med Justyna Kowalzcyk som har sagt at uten astmamedisinen kunne hun ikke vunnet.

-Jeg ble fornærmet, innrømmer Marit.

-Men jeg vil ikke kommentere det mer her. Jeg har bare fått det formidlet gjennom media. Tror jeg skal snakke med Justyna om det, sier Bjørgen.

Kalla spår nytt gull

Andre konkurrenter har imidlertid latt seg imponere av Bjørgen.

Den svenske gullvinneren Charlotte Kalla er overbevist om at Marit Bjørgen kommer til å vinne sitt fjerde gull i dette OL når jentene skal ut ut for å gå 30 km klassisk fellesstart lørdag .

— Hun er så sterk nå at jeg ser ingen andre store favoritter, sa Kalla etter den skuffende stafetten for det svenske laget.

De svenske jentene har vært plaget av sykdom. Charlotte Kalla har også vært nede for telling noen dager. Hun sier hun er frisk, men mener selv at hun er sjanseløs på lørdag.

— Jeg er for dårlig i klassiske lange løp til å henge med her. Marit har styrken og flyten til å klare det. Og det unner jeg henne, sier Kalla som har polske Justyna Kowalczyk som utdfordrer.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5