Seeberg mener Northug er uskyldig

Petter Northug hilser på skipresident Sverre Seeberg etter gullet på 15 km i NM tidligere i år. Kong Harald er smilende tilskuer.
  • Det er for dårlig at Northug ikke var på plass i tide til premieutdeling, men det var ikke hans feil, sier skipresidenten.

Skipresident Sverre Seeberg frikjenner Petter Northug, men mener likevel det er for dårlig at han ikke klarte å stille opp til premieseremoni i tide. Det var bare ikke hans feil.

Reaksjoner fra folket

Seeberg fikk mange og sterke reaksjoner etter at Petter Northug ikke kom tidsnok til blomsterseremoni lørdag etter andreplassen på tremila i verdenscupen.

— Det var mange reaksjoner fra det man kan kalle folk flest. De lurer på om det er slik at Petter Northug ikke eier folkeskikk. Men i dette tilfellet var det faktisk slik at det ikke var Petter Northugs feil at det gikk galt, sier Sverre Seeberg til Aftenposten.no.

Sjefen for skiidretten i Norge synes det er merkelig at et tallrikt støtteapparat ikke klarte å veilede Petter Northug såpass etter målgang, at han kom i tide til premieseremonien. Ifølge Seeberg gjorde bare Northug det han ble bedt om da legen ba han stikke i smørebua for å skifte til tørt etter rennet.

Seeberg mener derfor det var en rekke uheldige omstendigheter som førte til at det skar seg lørdag. Lederne burde ha sørget for at han var på pallen når han skulle være der.

— Norske løpere skal være til stede når det er premieseremoni. Vi skal være best i det også, sier Seeberg.

Dårlig folkeskikk

Men han innrømmer at det som skjedde lett kan oppfattes som dårlig folkeskikk.

— Da hjelper det lite hva vi sier. Det oppfattes uansett som om Northug ikke kan oppføre seg.

Kunne vært bedre

- Har dere vært flinke nok til å håndtere det oppstusset som kommer rundt alt det Petter Northug gjør?

— Vi kunne sikkert vært bedre til å forutse at man balanserer på en tynn line, sier Seeberg.

Han lover i hvert fall bot og bedring når det gjelder oppmøte på seierspallen for norske utøvere. I de siste par årene er det ikke så mange utøvere de norske lederne for herrelangrenn har hatt å ta seg av i forbindelse med premieutdelinger.

Det er stort sett bare Petter Northug som har vært på pallen. Og da Petter Northug tok andreplassen på 30 kilometeren i La Clusaz var det den første pallplasseringen til en norsk herreløper i distanselangrenn denne sesongen.