Bøkko ber om hjelp fra Mueller

Håvard Bøkko sliter med skøyteteknikken og håper på hjelp fra den sparkede gamletreneren Peter Mueller inn mot OL.

Peter Mueller og Håvard Bøkko i Vikingskipet i november, før Mueller fikk sparken som landslagssjef.
  • Maria Nydal

Les også:

I går oppsøkte pappa Eirik Bøkko skøytepresident Vibecke Sørensen til det han kalte et «uformelt møte» i Oslo.

Og det var ingen tvil om hva han ville med møtet: Team Bøkko vil ha skøyteråd fra Mueller i ukene frem mot mesterskapet i Vancouver.

— Vi ønsker ikke å bryte opp i det nye trenerteamet som er på plass. Men vi kunne tenkt oss å bruke Peter i en overgangsperiode, avskjeden hans i november ble litt for brå, sier pappa Bøkko til Aftenposten.

Håvard Bøkko har ikke vært seg selv etter at Mueller fikk sparken som landslagstrener 23. november, etter å ha kommet med grov sjikane mot Maren Haugli. I de påfølgende verdenscupløpene i Calgary og Salt Lake City var det tydelig at Bøkko slet, både fysisk og teknisk.

Noe av forklaringen ligger nok i at Bøkko gikk løp med svineinfluensa i kroppen i november.

Men personer rundt medaljehåpet mener savnet av gamletreneren preger ham.

Til behandling

Mueller ble erstattet av Jarle Pedersen og Johann Olav Koss få dager etter at Mueller fikk sparken, men pappa Eirik Bøkko påpeker at sønnen samarbeider godt med dem.

— Saken skal til behandling i skøyteforbundet og de nye trenerne må være med på oppbyggingen av en slik modell. Jeg er ikke ute etter noen konflikt, jeg mener vi må bruke alle trenerkrefter best mulig. Det er ingen tvil om at Peter Mueller har vært viktig for Håvard, og jeg håper at de to kan få jobbe sammen inn mot OL. Han trenger en å spille ball med når det butter imot, sier Eirik Bøkko, og lanserer Mueller som en slags «spesialrådgiver» både på og utenfor isen – alt ut fra behov.

- Hvilken tilbakemelding har du fått?

— Jeg fikk ikke noe entydig signal. Det var først og fremst et uformelt møte. Dessuten er det nåværende trenerteamet på hjemreise fra USA, og de må også være med i dialogen før det blir tatt noen avgjørelse. Men vi har ikke veldig god tid, vi må få et svar før jul, sier Bøkko.

Håvard Bøkko og den sportslige ledelsen var på hjemreise fra USA i går og ikke tilgjengelig for kommentarer.

Det var heller ikke Peter Mueller, som i går landet i USA – uten at han og skøyteforbundet har blitt enige om sluttvederlaget.

Skøytepresident Vibecke Sørensen svarte ikke på våre henvendelser i går kveld.