Far dømt for flere voldtekter av datter i barneskolealder

En mann i 30-årene er i Brønnøy tingrett dømt til seks års fengsel for flere voldtekter av datteren i barneskolealder.

Rettssaken mot mannen gikk i Brønnøy tingrett over tre dager i august i år. Dommen på seks års fengsel var enstemmig.

Mannen fra Sør-Helgeland var tiltalt for flere voldtekter av datteren og én voldtekt av en voksen kvinne. Da saken ble behandlet i retten i august, nektet han straffskyld for begge forholdene. Han har anket saken til lagmannsretten, melder Brønnøysunds Avis.

Ifølge dommen voldtok mannen den mindreårige datteren ved flere anledninger i 2017 og 2018. Dette finner retten bevist med bakgrunn i datterens forklaring. Jenta har også snakket om saken med en lærer og en venninne, og dette vektlegges av retten.

Mannen ble også dømt for en voldtekt av en voksen kvinne sommeren 2019. Ifølge dommen hadde mannen seksuell omgang med kvinnen mens hun sov.

Et normalstraffenivå i denne saken er ifølge retten sju års ubetinget fengsel, men siden saken har ligget i ni måneder, får mannen ett års strafferabatt og seks års fengsel, som er i tråd med aktors påstand.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisningserstatning til datteren og 175.000 kroner til den voksne kvinnen.