- Tilbudt penger for syreangrep

Flere menn skal i ukene før drapet på Faiza Ashraf ha blitt tilbudt penger for å kaste syre på en kvinne, skriver VG.

Faiza Ashraf.

Les også:

Minst fem forskjellige menn skal ha fått forespørsel om å helle syre over en kvinne mot betaling. Forespørselen kom fra en mann av pakistansk opprinnelse, ifølge avisen.

Blant annet skal en gatemusikant ha fått tilbud om 30.000 kroner for å kaste syre over en kvinne. Mannen gikk senere til politiet med opplysningene.

Faiza Ashraf ble funnet drept ved et turområde Solli i Asker natt til 25. februar.

To menn, en 26-åring og en 28-år gammel mann av pakistansk opprinnelse, er siktet for bortføring og overlagt drap. Den 28 år gamle taxisjåføren har i et rettsmøte tilstått å ha deltatt i bortføringen. Også hans medtiltalte har avgitt en delvis tilståelse og forklart for politiet hvordan han drepte den norsk-pakistanske kvinnen.

26-åringen skal ha sagt til politiet at 28-åringen ga uttrykk for at Faiza Ashraf skulle gjøres så stygg med syre at ingen andre ville ha henne, skriver VG.

Ifølge avisen mener politiet drosjesjåførens motiv var at siden ikke han fikk Faiza Ashraf til kjæreste, så skulle ingen andre heller få henne heller, og derfor skulle hun vansires.

Faiza Ashraf ble bortført fra en bussholdeplass i Bærum 3. februar. Basert på samtaler og signaler fra mobiltelefonen hennes, søkte politiet lenge ved Dikemark i Asker, men uten resultat. Først tre uker etter bortføringen ble Ashraf funnet, etter at den siktede 26-åringens forklaring ledet politiet til stedet hvor han hadde skjult liket.