Ni pågrepne i Norge i internasjonal storaksjon

Tre av de ni norske pågripelsene knyttet til den internasjonale politiaksjonen Trojan Shield ble gjort i Innlandet og én i Sørvest politidistrikt.

Flere enn 800 personer er pågrepet i aksjonen, som omtales som en av de største internasjonale politiaksjonene noensinne. Den er knyttet til en kryptert kommunikasjonsplattform benyttet av kriminelle nettverk.

De tre som ble tatt i Innlandet politidistrikt, ble pågrepet 27. mai.

– Tre personer er siktet for grov befatning med narkotika, og de er varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke uttale oss noe ytterligere på nåværende tidspunkt, sier påtalefaglig etterforskningsleder Mari Lauritzen Hasle.

Onsdag melder Sørvest politidistrikt at en person ble pågrepet i politidistriktet mandag.

– Han er siktet for grov narkotikakriminalitet. Politiet kan, av hensyn til etterforskningen, ikke si hvor i distriktet mannen ble pågrepet eller gi andre detaljer om siktede eller saken, sier politiadvokat Karen Mork.

Kripos meldte først at sju personer var pågrepet i Norge. Onsdag sier politiadvokat Morten Stene i Kripos til VG at det nå er ni personer som er pågrepet i Norge, fordelt på flere distrikter.

Politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser knyttet til saken framover.