Person omkom etter at bil ble truffet av løs gjenstand på bro

En person er omkommet i en trafikkulykke på Stordabrua på E39. Ifølge vitner mistet et vogntog en gjenstand som traff en bil. To personer satt i bilen.

Torsdag morgen var det mye kø på ulykkesstedet.

Ifølge vitner på stedet skal en gjenstand fra et vogntog ha falt av, og truffet en møtende bil. I følge Vegtrafikksentralen var bilen som ble truffet en varebil.

Politiet fikk melding om ulykken 06.45. E39 er stengt på ulykkesstedet.

Vogntog stoppet

Vogntoget kjørte videre i sørgående retning etter ulykken. Politiet lette etter det langs veien, og klokken 07.34 meldte politiet at vogntoget var stoppet av en politipatrulje på Grønåsen i Sveio. Dette stedet ligger cirka et par mil unna.

Ifølge operasjonsleder Brit Randulff ved Sør-Vest politidistrikt er vogntoget som var involvert norskregistrert. Hun sier at også er uklart om føreren stakk av, eller om han ikke merket at han mistet last.

To personer satt i bilen som ble truffet av lasten. En person omkom.

– Skadeomfanget på den andre personen er foreløpig ukjent, men politiet opplyser at vedkommende er bevisst, sier operasjonsleder Randulff til VG.

Kriminalteknikere og ulykkesgruppen fra vegvesenet er til stede på ulykkesstedet.

Sjåfør forstod ikke omfanget av hendelsen

Sjåføren av vogntoget har torsdag formiddag sittet i avhør. Ifølge politiet tyder de første avhørene på at han ikke forstod omfanget av hendelsen da den skjedde, skriver Bergens Tidende.

«Videre undersøkelser blir foretatt for å få klarlagt de faktiske forhold. Politiet ønsker ikke nå å gå nærmere inn på sjåførens forklaring. Sak er opprettet», skriver politiet på Twitter.

Vegvesenets vindmåler på Stordabrua viste 10,9 m/s fra sørvest klokken 06.40. Det var 17,1 m/s i kastene, noe som tilsvarer stiv kuling.

Stenger tunnel

Trafikanter som skal sørover kan ta ferge fra Langevåg til Buavåg, mens Bømlafjordtunnelen er stengt.

Estimert tid for åpning av Stordbrua, Bømlafjordtunnelen og Bømlabrua er satt til cirka klokken 12, opplyser politiet til Bergens Tidende.