Norge

Brynjar Meling mottar hundrevis av hatmeldinger etter mulla Krekar-utleveringen

Brynjar Meling har blitt bombardert av hatmeldinger etter at hans klient mulla Krekar ble uttransportert torsdag. Advokaten kaller det for et samfunnsproblem.

Brynjar Meling er advokaten til mulla Krekar, som ble uttransportert til Italia torsdag.
 • NTB

I et Facebook-innlegg tar advokaten et oppgjør med dem som mener at hans rolle som mulla Krekars advokat i over 17 år har vært en «lukrativ karrierevei».

Meling skriver at han i løpet av perioden har blitt drapstruet, fått flere tusen hatmeldinger og blitt vekket av anonyme telefoner om natten, samt mottatt avføring og angivelig giftig pulver i posten.

– Jeg ønsket å rette oppmerksomheten mot et samfunnsproblem og en utfordring for oss som er aktører i rettsvesenet. Kanskje stopper det av at jeg har sagt fra på denne måten, men kanskje er det bare å sette fyr på et bål. Det vil framtiden vise, sier Meling til NRK.

«Pappaen din fortjener å dø»

Også advokatens familie har blitt rammet av hatmeldingene.

– Telefoner til kontoret tilbake i tid hvor de har klarlagt barnas skolevei ledsaget med spørsmål om jeg tror jeg ser dem igjen. Husker også 13-åringens reaksjon på meldingen på mobilen om at «pappaen din fortjener å dø», som en episode som har gjort inntrykk, skriver Meling på Facebook.

Torsdag ble Krekar utlevert til Italia, der han i fjor ble dømt til tolv års fengsel for å ha planlagt terror. Dommen er anket, og Meling er del av Krekars forsvarerteam i Italia.

Les også

Norge pauset Krekar-utleveringen på grunn av korona-krisen. Så ba Italia om å få ham utlevert likevel.

Støtte fra tidligere justisminister

Da utsendelsen ble klar, inviterte Frp-politikerne Sylvi Listhaug og Jøran Kallmyr til kakefest på Stortinget. Til NRK forteller Meling at hatmeldingene og Frps kakestunt gjorde ham forbanna og deretter lei seg.

Kallmyr er tidligere justisminister og blir igjen partner i advokatfirmaet Ræder i august. Selv om han ikke deler Melings syn på mulla Krekar, er Frp-politikeren enig med sin advokatkollega at man ikke skal identifiseres med klienter.

«Jeg ber om at alle respekterer at Brynjar Meling er advokaten til Krekar og er ikke personlig en part i saken. Han har bare gjort jobben sin. Enhver advokat har rett til ikke å bli identifisert med klienten» skriver Kallmyr på Twitter.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5