Norge

Nesten 11.000 lyn på Østlandet og Oslo - så gikk tordenværet til Sverige

Ved 23-tiden torsdag rullet et kraftig tordenvær med regn inn over Oslo-området. Da hadde samme typen vær allerede ført til problemer flere steder på Østlandet.

Lyn over Åsaveien på Majorstuen i Oslo sent torsdag kveld.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB

De siste seks timene frem til midnatt torsdag ble det registrert over 6000 lynnedslag på det sentrale Østlandet.

Ved 23.30-tiden melder politiet i Oslo at de og brannvesenet er på vei til to adresser etter lynnedslag i boliger. Det er ikke meldt om skadede personer.

Fra klokken 16 torsdag til klokken 4 natt til fredag ble det registrert nesten 11.000 lynnedslag fra Hallingdal i Vest til svenskegrensen i Østfold.

Listueveien ved Fossum i Bærum.

Noen hundre boliger ulike steder på Østlandet var i korte perioder uten strøm på grunn av uværet.

– På Vinderen i Oslo måtte tre barn til sjekk på legevakten etter at lynet hadde slått ned like i nærheten av dem. De campet ute, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Lynet slo ned i to eneboliger i Bærum, men ingen kom til skade. I en bolig på Bærums Verk løsnet listverket i huset etter lynnedslaget, melder Budstikka.

Tordenværet gjorde seg ferdig med Oslo-området like over midnatt natt til fredag, og fortsatte sin ferd østover mot Sverige.

Ved 02-tiden kunne man fortsatt se lynet lyse opp i horisonten øst for Oslo.

Til langt på natt kunne man fra Oslo se horisonten lyse opp fra lyn i øst. Tidlig fredag morgen passerte fronten grensen til Sverige. Det viser lynobservasjonskartet fra Meteorologisk institutt

Noen steder fulgte styrtregn med tordenværet. Brannvesenets 110-sentral Sør-Øst meldte på Twitter at det var store nedbørsmengder i Sigdal og Eggedal.

Fylkesvei 287 ble stengt på grunn av jordras, og elver og bekker gikk over breddene sine.

De siste seks timene frem til midnatt torsdag var det registrert over 6000 lyn på det sentrale Østlandet.

Les mer om

  1. Vær
  2. Lyn
  3. Meteorologisk institutt