Norge

Fare for flom i Trøndelag og Nordland

Det er ventet mye nedbør, opp mot 100 millimeter i løpet av fredag, i deler av Trøndelag og Nordland. Det kan føre til flom i både små og store vassdrag.

Folk i Trøndelag og deler av Nordland bør ha både støvler og paraply parat. NVE frykter opp til 100 millimeter nedbør i løpet av fredag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB

Nedbøren starter natt til fredag når en front passerer, og det er fare for byger i etterkant. Samtidig stiger temperaturen slik at all nedbør ventes som regn. I tillegg ventes det at snøen vil smelte i områder der det har falt snø.

Flomvarselet fra Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) gjelder fra fredag morgen. Det har vært vannføring på flomnivå i flere elver tidligere i uken, og den allerede våte tilstanden i bakken gjør at vannføringen i elvene øker raskere enn ellers, advarer NVE

Regnværet kan føre til omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder. Overvann i tettbygde områder kan føre til stengte veier og bruer, melder NVE.

Flomfaren ventes å avta i løpet av lørdag ettermiddag.

Les også

  1. Uværskaos flere steder på Vestlandet: – Det ligger døde sauer langs elvebredden

  2. De bygget drømmehuset i paradis. Nå har de bare huslånet igjen.

  3. Uværet herjer på Vestlandet. Folk bes holde seg innendørs.

  4. Uværet på Vest- og Sørlandet: – Tidlig på sesongen for denne typen høststorm

Les mer om

  1. Flom
  2. Vær
  3. NVE
  4. Trøndelag
  5. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)