Norge

Oslo-brannvesenet vurderer totalforbud mot bål og grilling

Det er stor brannfare i Oslo-området, og mye pågang av turgåere i skogene rundt hovedstaden. Nå vurderer brannvesenet i Oslo totalforbud mot bål og grilling.

I påsken er det mange som tar turen ut av Oslo og inn i skogene rundt, noe som har ført til enorm pågang blant annet på parkeringsplassene. Her fra Maridalen i Oslo skjærtorsdag. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB

Skogene rundt hovedstaden har de siste dagene opplevd en voldsom pågang av folk som søker ut av Oslogryta og inn i skog og mark.

15. april trer bålforbudet i kraft, men på grunn av veldig mange utrykninger og bekymringsmeldinger vurderer brannvesenet nå å fremskynde bålforbudet.

– Vi så skjærtorsdag at mange ikke greier å oppføre seg, og det er mange som ikke ser konsekvensene av sine handlinger, sier branninspektør Sigurd Folgerø Dalen til Dagsavisen.

Langfredag øker brannvesenet sin tilstedeværelse ved utsfartasårer i Oslomarka for å minne folk på å vise aktsomhet i forbindelse med smitteverntiltakene.

– Vi minner også om at brannbilene våre trenger minst tre meter fri bredde. Tenk litt hvordan du setter fra deg bilen dersom du skal ut i marka, lyder oppfordringen fra brannvesenet.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Brann
 3. Oslo
 4. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. OSLOBY

  Én skole er stengt i Groruddalen. Vurderer strengere smittetiltak på andre skoler

 2. NORGE

  Direkteblogg om korona

 3. NORGE

  19 koronasmittet etter utbrudd på sykehjem i Vindafjord

 4. KRONIKK

  Covid-19 er kommet for å bli. Hvordan komme tilbake til et normalt Norge etter pandemien?

 5. VERDEN

  Nå dør et menneske av korona hvert 40. sekund i USA

 6. VERDEN

  Direktestudio koronaviruset: (Henvisning1)